«Πυρά» Σπανού κατά της διοίκησης Παππά στον ΟΑΣΘ: Άφησε χρέη 86.000.000 ευρώ!

Must Read

Μόλις πριν από δύο χρόνια ανέλαβε τον ΟΑΣΘ η διοίκηση του Στέλιου Παππά και… «κατάφερε» να τον χρεώσει με 86.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Σπανό!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε «φέσι» στον Οργανισμό ύψους περίπου 45.000.000 ευρώ, καθώς δεν κατέβαλε τα ποσά τα οποία όφειλε για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα με την προσπάθεια να βγάλουν στους δρόμους όσα περισσότερα λεωφορεία μπορούν, φέρνοντας ανταλλακτικά για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αμαξοστάσιο, τα μέλη της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ ψάχνουν φυσικά και τα οικονομικά και, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, η έρευνα του κ. Σπανού έφερε τα παραπάνω δυσμενή και απογοητευτικά αποτελέσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι ο ΟΑΣΘ οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, δηλαδή στην Εφορία περίπου 48.000.000 ευρώ από μη καταβολή ΦΠΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία 27.000.000 ευρώ, αλλά και σε προμηθευτές 10.000.000 ευρώ!
Κάθε μέρα επισκέπτονται διάφοροι προμηθευτές τον οργανισμό και ζητάνε τα λεφτά τους από τιμολόγια παλαιότερων μηνών που παρέμειναν απλήρωτα.

Το πιο τραγικό από όλα είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σπανός, ότι η διοίκηση Παππά είχε κάνει προείσπραξη της κρατικής επιδότησης μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου για να πληρώσει τους μισθούς Αυγούστου!

Το ίδιο έκανε και η σημερινή διοίκηση, προεισπράττοντας την επιδότηση Νοεμβρίου, γιατί δεν υπήρχε ούτε ευρώ στα ταμεία του ΟΑΣΘ!

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και «φέσι» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που είχε λάβει μια σειρά μέτρα άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσω του ΟΑΣΘ, όπως η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μεγαλύτερων ηλικιών άνω των 65 ετών και μαθητών (μισό εισιτήριο), χωρίς ωστόσο, να φροντίσει να καταβάλει στον Οργανισμό τα ποσά τα οποία αντιστοιχούν σε αυτές τις μετακινήσεις, τα οποία είναι 23.000.000 ευρώ για το 2018 και 22.000.000 ευρώ για το 2019, αλλά ο Παππάς δεν είχε φροντίσει να υπογράψει σύμβαση με τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών!

Φοβερά πράγματα, που δείχνουν ακριβώς πώς «βούλιαξαν» τον ΟΑΣΘ οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθαν και «τα διέλυσαν όλα», όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ. Τσερμενίδης.

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This