Φτου και απ’την αρχή! Ψάχνουν από το… μηδέν για Ίριδα και Μαλένα

Η νέα έρευνα που «παρήγγειλε» ο εισαγγελέας κάνει τις δύο πρώτες εκθέσεις ως μη γενόμενες

Must Read

Από την αρχή ξεκινά η έρευνα των ιατροδικαστών ΚαρακούκηΚαλογρηά για τις αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, Ιριδας και Μαλένας, μετά την εισαγγελική παραγγελία, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτες εκθέσεις να θεωρούνται ουσιαστικά ως μη γενόμενες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές ξεκινούν από την αρχή την εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο τα ευρήματα που καταγράφηκαν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις, τις οποίες υπέγραψαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για την 3,5 ετών Μαλένα (Ιούλιος 2019) και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για την 6,5 μηνών Ιριδα (Μάρτιος 2020), και τίθενται υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα. Ξεκινούν, δηλαδή, από την αρχή όλος ο εργαστηριακός έλεγχος αλλά και η πλήρης νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη.

«Τη νέα έρευνα δεν αφορούν καθόλου οι προηγούμενες εκθέσεις» αναφέρει σχετική πηγή, επισημαίνοντας πως «χρειάζεται να δοθεί χρόνος στους ιατροδικαστές να εκτιμήσουν τα γεγονότα και να θέσουν την υπόθεση σε ασφαλή οδό συμπερασμάτων».

Μάλιστα, η ίδια πηγή τόνισε πως δεν έχει τεθεί στο «τραπέζι» το σενάριο της εκταφής, χαρακτηρίζοντάς την ως έσχατο μέσο: «Δεν μπορεί να γίνεται για ψύλλου πήδημα. Μόνο εφόσον δεν υπάρχουν τα άλλα εργαστηριακά ευρήματα που να οδηγούν σε συμπέρασμα». Την ίδια ώρα, οι φήμες για νέα εντάλματα σύλληψης και άμεσες εξελίξεις δεν συνάδουν με το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες, δεδομένου ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ουσιαστική επανεκκίνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την εισαγγελική παραγγελία των Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, για τη σύνταξη εκ νέου ιατροδικαστικών εκθέσεων που να ερμηνεύουν τα ευρήματα και να αποφαίνονται για τις αιτίες από τις οποίες απεβίωσαν η Μαλένα τον Ιούλιο 2019 και η Ιριδα τον Μάρτιο 2020.

Πλην της παραγγελίας για τη σύνταξη νέων εκθέσεων από τους ιατροδικαστές, οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων ιατρών, καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Αντίστοιχα, αναζητώντας όσα σχετίζονται με τον θάνατο της Ιριδας, οι εισαγγελείς ζητούν να τους διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία, όπως οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και τα έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Η έρευνα αυτή είναι ανεξάρτητη από εκείνη που ξεκίνησε από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη και επισφραγίστηκε με επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και αφορά σε εσωτερικό έλεγχο για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο των κοριτσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This