Η Τουλουπάκη και πάλι στις Βρυξέλλες για την ελληνική Δικαιοσύνη

Ο Τσιάρας άφαντος...

Must Read

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η Ελένη Τουλουπάκη για να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να μην παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, αλλά να παρίσταται δι’ αντιπροσώπου.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς μίλησε στην Ομάδα Ελέγχου για θέματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία και συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις παραβιάσεις στο Κράτος Δικαίου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ελένη Τουλουπάκη ενημερώνει την Ευρώπη, καθώς είχε προηγηθεί -τον περασμένο Μάρτιο- η ομιλία της στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία ενημέρωσε σχετικά με τη δίωξή της στην Ελλάδα για τις έρευνες που έκανε ως εισαγγελέας Διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis.

Είχε καταγγείλει τότε «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα». Να σημειωθεί πως, σύμφωνα και με την Euractiv, η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν έχουν εναρμονίσει το εθνικό τους Δίκαιο με την Ενωσιακή Οδηγία για την προστασία μαρτύρων που αποκαλύπτουν κρίσιμα στοιχεία σε σκάνδαλα, όπως αυτό του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This