Σάπισαν στο ξύλο μαθητή ΑμεΑ!

Καταδίκη ανηλίκων για ξυλοδαρμό συμμαθητή τους! Τι λέει ο πατέρας του

Must Read

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε ο πατέρας ενός μαθητή ΑμεΑ που φοιτά στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πάτρας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ξυλοδαρμό του παιδιού του, όταν αναγκάστηκε να δεχτεί να ασκηθεί δίωξη για το περιστατικό σε βάρος συμμαθητών του, αντί για τον διευθυντή και τους καθηγητές του, εναντίον των οποίων είχε καταθέσει αρχικά μήνυση, καθώς θεωρούσε ότι είναι πραγματικά υπεύθυνοι.

Η υπόθεση, η οποία έμεινε έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών τον Μάρτιο. Στις αρχές του μήνα κατέθεσε ο πατέρας και στα τέλη οι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι των διευθυντών και των καθηγητών κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο ότι την ευθύνη για το συμβάν που οδήγησε τον μικρό στο νοσοκομείο με τραύματα σε όλο το σώμα του είχαν οι συμμαθητές του! Ετσι, ο πατέρας του θύματος αναγκάστηκε να τους «καταδικάσει».

Φωτό pelop.gr

Ο ίδιος υποστήριξε πως «έπιασαν την ουρά και όχι το κεφάλι» και πως «περίμενε τα παιδιά να ‘ναι τα τελευταία θύματα της δίκης, αφού πρώτοι και βασικοί υπαίτιοι είναι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές τους και κουμάντο στο σχολείο αυτοί κάνουν και όχι οι μαθητές». Ωστόσο, στα παιδιά δεν επιβλήθηκε πραγματική ποινή, αλλά προειδοποίηση να μην επαναληφθεί η πράξη τους μέσα στο σχολείο, ενώ δόθηκε εντολή να τα παρακολουθούν παιδοψυχολόγος και παιδοψυχίατρος. Από την πλευρά του, η διοίκηση του σχολείου θα λογοδοτήσει σε περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Πάντως, μετά το δικαστήριο ο εισαγγελέας της Πάτρας έστειλε πίσω τη δικογραφία για να αποδοθούν κατηγορίες σε όσους είναι πραγματικά υπεύθυνοι και αναμένεται να διεξαχθεί άλλη δίκη, στην οποία θα καθίσουν στο εδώλιο η διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Πριν από αυτήν την εξέλιξη θα εκδικαστεί μια παρόμοια υπόθεση ξυλοδαρμού, η οποία έγινε πάλι στην ίδια σχολική μονάδα, με το «θύμα» να έχει υποστεί σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This