Στο νησί του Ιπποκράτη, η υγεία «νοσεί»

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις τραγικές ελλείψεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Κω

Must Read

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της Κω και η τοπική κοινωνία προχωρούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή, για τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, αλλά και το σύνολο των δομών δημόσιας υγείας του νησιού.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 έξω από το νοσοκομείο, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

«Στην Κω, πατρίδα του Πατέρα της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη και έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τα προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των δομών δημόσιας υγείας, αντί να μειώνονται έχουν αυξηθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «από τις 40 οργανικές θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο – ΚΥ Κω έχουν καλυφθεί μόλις οι 25, ενώ το Νοσοκομείο έμεινε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του δίχως Παθολόγο. Με τις προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις να είναι όλες κενές, μετά και την παραίτηση της τελευταίας γιατρού που υπηρετούσε στην Παθολογική Κλινική».

Το δημοτικό συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση στις 13 Απριλίου, συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έλαβε απόφαση για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο μηχανολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό.

Προτείνει την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με μετακινήσεις ιατρών από κεντρικά νοσοκομεία, αφού, όπως τονίζει, «δυστυχώς οι μόνιμες προσλήψεις και οι προσλήψεις επικουρικών ιατρών μπορεί να καθυστερήσουν». Επίσης, προτείνει «άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, θεσμοθέτηση οικονομικών και άλλων κινήτρων για την κάλυψη θέσεων ιατρών στα νησιά, ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, σύνταξη νέου σύγχρονου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω και ένταξη κατασκευής του νέου νοσοκομείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κω αποφάσισε προ μηνών να παραχωρήσει έκταση 34 στρεμμάτων για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στο νησί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This