Εναν χρόνο μετά άνοιξε η ΜΕΘ της Γιάννας

Τώρα προσλήφθηκαν τέσσερις γιατροί για τη Μονάδα που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» πέρυσι τον Απρίλιο

Must Read

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Ενώ έχει γίνει δωρεά της Γ’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» από πέρυσι τον Απρίλιο, η κλινική άρχισε να λειτουργεί με νοσηλευτικό προσωπικό μόλις τώρα, αφού έγιναν προσλήψεις τεσσάρων γιατρών, παρότι η προκήρυξη προέβλεπε δέκα εντατικολόγους!

Στις 24 Απριλίου του 2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου εγκαινίασαν τη Γ’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η Μονάδα, δωρεά της επιτροπής, έδινε πολύτιμες «ενέσεις» στο σύστημα, προσθέτοντας επιπλέον 18 κλίνες Εντατικής στην εποχή κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας. Λειτούργησε κατά το ήμισυ (9 από τις 18 κλίνες) επί ενάμιση μήνα με εσωτερικές μετακινήσεις εντατικολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού, για να κλείσει στη συνέχεια. Τον Σεπτέμβριο άνοιξε και πάλι με τον ίδιο τρόπο, έπειτα και από παρέμβαση της κυρίας Αγγελοπούλου, η οποία εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια όταν πληροφορήθηκε το «λουκέτο». Παράλληλα, προκηρύχθηκαν δέκα θέσεις εντατικολόγων για τη μόνιμη στελέχωση της Μονάδας, αλλά δεν έγινε τίποτα και λειτούργησε με… εθελοντές.

Η συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνια, πριν από λίγες μέρες, βρήκε τη μονάδα να λειτουργεί με τους πρώτους μόνιμους εντατικολόγους της. Προσελήφθησαν μόλις τέσσερις γιατροί, έναντι 10 που ζητούσε η προκήρυξη, εκ των οποίων ανέλαβαν υπηρεσία οι τρεις, καθώς μία βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης. Ετσι, η πολύπαθη Γ’ ΜΕΘ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί μόνο κατά το ήμισυ, ενώ χρειάζεται και ενίσχυση από άλλες δομές, προκειμένου να παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς.

Προχθές Τρίτη, το «Γ. Παπανικολάου» ξεκίνησε εφημερία με καλυμμένο το σύνολο των 15 κλινών της Α’ ΜΕΘ και τις 10 από τις 12 κλίνες της Β’ ΜΕΘ, που αμφότερες λειτουργούν πλέον με «καθαρά» περιστατικά. Η Γ’ ΜΕΘ, στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς με Covid, είχε καλυμμένα τα οκτώ από τα εννέα λειτουργούντα κρεβάτια, με μόνο ένα διαθέσιμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This