Στους δρόμους οι υγειονομικοί για το νομοσχέδιο-λαιμητόμο

Πετσοκόβουν τις κρατικές δαπάνες για την υγεία και οδηγούν την οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση

Must Read

Με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, οι υγειονομικοί πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απορρίπτουν το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το νέο νομοσχέδιο στοχεύει, «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας». Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό».

Από πλευράς της η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.

«Η Κυβέρνηση ξηλώνει το Ε.Σ.Υ. Ιδιωτικοποίησε τις δευτερογενές διακομιδές του ΕΚΑΒ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς. Εμείς οι Υγειονομικοί δεν θέλουμε τα λεφτά των ασθενών αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Νεοδιόριστος Υγειονομικός λαμβάνει μισθό κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Η Κυβέρνηση δεν έβαλε «μυαλό» με τους σχεδόν 30.0000 νεκρούς της πανδημίας και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος παρότι οι ιδιώτες δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία και αύξησαν τα κέρδη με τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου

Διεκδικούμε:
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία
• Άρση αναστολών Εργασίας
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Ουσιαστική αύξηση στους μισθούς
• Καμία περικοπή και Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Θεσμοθέτηση επαγγελματικής νόσου – Εργατικό ατύχημα»

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι γιατροί της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This