Οργισμένοι με τις καθυστερήσεις στο δικαστήριο οι γονείς του Αμερικανού φοιτητή που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

Ηρθαν από τις ΗΠΑ με μεγάλες θυσίες και άκουσαν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 31 Μαΐου

Must Read

Η αργή εξέλιξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο, για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από ομάδα Σέρβων έξω από κλαμπ στον Λαγανά της Ζακύνθου, τον Ιούλιο του 2017, έκανε τους γονείς του 22χρονου φοιτητή να αποχωρήσουν γεμάτοι οργή και απογοήτευση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Ο Φιλ και η Τζιλ Χέντερσον έχουν έρθει δεκάδες φορές στη χώρα μας από την Αμερική, ελπίζοντας ότι θα βρουν το δίκιο τους για τη δολοφονία του γιου τους. Ομως, τη Δευτέρα άκουσαν πως η ακροαματική διαδικασία θα λήξει στις 12 το μεσημέρι με την εξέταση μόλις τριών μαρτύρων, ενός φίλου του 22χρονου, ενός αστυνομικού που υπηρετούσε στο Τμήμα Ζακύνθου και του μπάρμαν του κλαμπ όπου έγινε το επεισόδιο. Η συνέχεια προγραμματίστηκε για τις 31 Μαΐου, με την εξέταση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα και του τεχνικού συμβούλου Γρηγορίου Λέων, που έχει ορίσει η υπεράσπιση.

«Είναι απογοητευμένοι οι γονείς του Μπακαρί, γιατί περίμεναν πως θα συνεδριάσει δύο μέρες το δικαστήριο, αλλά αυτό ανατράπηκε. Το δικαστήριο δέχεται όλα τα αιτήματα της υπεράσπισης για τις ημερομηνίες. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι προέχει για μας να προχωρήσει αυτή η δίκη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με θυσίες κάθε φορά από την Αμερική, περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου τους» δήλωσε στη «Γνώμη Πατρών» ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Επρόκειτο για ένα παιδί που οδηγήθηκε στο λιντσάρισμα και δέχθηκε χτυπήματα στον αυχένα ιδιαίτερα από ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του».

«Συγκατοικούσαμε πέντε χρόνια με τον Μπακαρί όταν φοιτούσαμε στο κολέγιο. Επαιζε σκάκι και ήθελε να γίνει σχεδιαστής ρούχων. Ηταν ένα πολύ καλό και ήρεμο παιδί, που δεν προκαλούσε» κατέθεσε στο δικαστήριο ο φίλος και συμφοιτητής του αδικοχαμένου 22χρονου, ο οποίος είχε έρθει μαζί του στον Λαγανά, αλλά δεν ήταν παρών στο μπαρ όπου έγινε ο καβγάς.

Ο μπάρμαν περιέγραψε πώς ξεκίνησε το επεισόδιο, λέγοντας πως «ο Μπακαρί εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι –αρχικά νόμιζα ότι ήταν τασάκι- σε έναν από τους δύο Σέρβους, ο οποίος αιμορραγούσε. Ο Μπακαρί βγήκε έξω και τον ακολούθησαν 15-20 άτομα. Εγώ δεν ακολούθησα, μου είπε ο άλλος μπάρμαν ότι έπεσαν πολλά χτυπήματα εναντίον του Αμερικανού». Ο συνήγορος υπεράσπισης Αγαμέμνων Τάτσης υποστήριξε πως «δεν έχουν προκύψει ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο επεισόδιο. Η αιτία γι’ αυτό ήταν το χτύπημα του θύματος, το οποίο, αν δεν είχε επιστρέψει στο σημείο, δεν θα είχε συμβεί τίποτα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This