23/5/2022

Θεσσαλονίκη: Συγκινητική έκκληση των γονιών του 7χρονου Μάριου που «έσβησε» ξαφνικά

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας...»

Να γίνει σεβαστό το πένθος τους, αλλά και να σταματήσει η διαρροή fake news καλούν «όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά» με την υπόθεση οι γονείς του 7χρονου Μάριου, που πέθανε αιφνιδίως στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας, παράλληλα, ονομαστικά όλους όσοι φρόντισαν τον πρόωρα χαμένο γιο τους κατά τη νοσηλεία του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που κοινοποίησαν σήμερα, αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Ο ανείπωτος πόνος από την απώλεια του παιδιού μας παρακαλούμε να μην αποτελέσει ειδησεογραφικό γεγονός, που ξεφεύγει από τις πραγματικές διαστάσεις του: αυτές του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου ενός παιδιού.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια σειρά από ανακρίβειες, οι οποίες αφορούν στην απώλειά μας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου.

Εμείς ως γονείς δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας. Την αναμένουμε υπομονετικά, μήπως κι εμείς κατανοήσουμε τις αιτίες που σήμερα ο Μάριος δεν είναι στη ζωή.

Περιμένουμε την επίσημη επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατό του , παρότι αυτό δεν πρόκειται να μας προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση επειδή θεωρούμε ότι η εξεύρεση των πραγματικών αιτίων θανάτου του δικού μας παιδιού, μπορεί να σώσει ένα άλλο παιδί στο μέλλον.

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί μας στη ζωή, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Από τους διασώστες, τον γιατρο κ. Ιωάννη Ντότη που παρέλαβε τον μονακριβό μας, την εντατικολόγο που έσπευσε δίπλα του και τους τόσο πολλούς γιατρούς που έσπευσαν από το πρώτο λεπτό δίπλα στο παιδί μας και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον μονακριβό μας! Ευχαριστούμε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», που ήταν παρόντες και δίπλα στο μικρό Μάριο:

Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Ειδικοί παιδίατροι: Ντότης Ιωάννης, Σγουροπούλου Βασιλική ΜΕΘ Παίδων Ειδικοί εντατικολόγοι: Βολακλή Ελένη, Καρακεκέ Ελένη
Ειδικευόμενοι παιδίατροι Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ: Γλυκού Στυλιανή, Σιώλος Παύλος, Ρουβά Άννα
Ειδικός ψυχίατρος ψυχιατρικής κλινικής: Συρπής Γεώργιος
Νοσηλευτικό προσωπικό: Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Χαρπαντίδου Κυριακή, Χατζηιωάννου Ζηνοβία, Δεκλιώμη Νεκταρία, Γκεσούλη Κασσιανή
Νοσηλευτικό Προσωπικό ΜΕΘ Παίδων: Βέττας Θεόδωρος, Βεράνη Ελένη
Προϊσταμένη 2ου Νοσηλευτικού Τομέα: Τερζενίδου Ευαγγελία
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας: Παντελίδου Ελένη
Νοσηλευτικό προσωπικό τμήματος επειγόντων περιστατικών παίδων: Χαρδαβέλα Μαγδαληνή (προϊσταμένη), Σίσκου Χρυσούλα, Δεληγιαννίδου Δανάη

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Αντωνάκη, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, και όλους όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μη συμβεί αυτή η τραγωδία, την οποία εμείς ως γονείς δεν μπορούμε ακόμη να δεχτούμε. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συμπαράστασή τους και την ανθρώπινη υποστήριξή τους στην ανείπωτη κατάσταση που βιώνουμε.

Το μονάκριβο αγόρι μας το λατρεύαμε και ήμασταν και οι δυο κοντά του σε κάθε βήμα αυτών των επτά ετών. Και ο πατέρας και η μητέρα φροντίσαμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο και να μεγαλώσει σωστά, με ασφάλεια και με απεριόριστη αγάπη. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά.

Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας, αυτό το ευλογημένο και χαρισματικό παιδί, αυτό το δώρο που μας έστειλε η Παναγία, το όνομα της οποίας είχε!

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα! Γι’ αυτό και θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια από τους ειδικούς κι όχι από “σεναριογράφους”.

Εμείς χάσαμε το θησαυρό μας, αυτό το πλάσμα που αγαπούσε τους χαμηλούς τόνους, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια, αρχές που του διδάξαμε, κατανοούσε και είχε οδηγό στη σύντομη, αλλά τόσο γεμάτη ζωή του! Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα.

Παρακαλούμε όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με τον Μάριο να σεβαστούν τη μνήμη του γιου μας, να σεβαστούν τον πόνο μας, να μείνουν μόνο στα πραγματικά περιστατικά, να μην ανακυκλώνουν αβάσιμα σενάρια και υποθέσεις, να περιμένουν τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, να περιοριστούν σε αυτή την κοινή ανακοίνωσή μας και να μας δώσουν τη δυνατότητα στο δικαίωμά μας ως γονείς να θρηνήσουμε το παιδί μας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουν να μεταδίδουν και να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις.

Τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου η οικογένεια. Όσοι και όσες επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μικρού Μάριου μπορούν να κάνουν δωρεά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για τις ανάγκες του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν μεσω το site του χωριού www.paidikoxorio.gr.

Θερμή παράκληση να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε το παιδί μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε δηλώσεις, σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις. Ευχόμαστε κανείς άλλος να μην βιώσει αυτό που σήμερα εμείς βιώνουμε και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν πρώτα από όλα υγεία και μακροημέρευση και να είναι “ευτυχισμενάκια”, όπως λέγαμε στο Μάριό μας, διότι αυτό είναι το μοναδικό “καθήκον” των μικρών παιδιών. Να ζήσουν.

Ευχαριστούμε

Ο πατέρας και η μητέρα του επτάχρονου Μάριου.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλακές Μαλανδρίνου: Μυστηριώδης θάνατος βαρυποινίτη

Ένας 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κελί του, στις φυλακές Μαλανδρίνου, το πρωί του...

Ευλογιά των πιθήκων: «Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας»

Οι εκτιμήσεις τριών επιστημόνων - «Δεν θα πρέπει να δημιουργείται πρώιμη αναστάτωση» - Η διαφορά της ευλογιάς των πιθήκων με την ανεμοβλογιά

Φόρος ανακύκλωσης: 8 λεπτά ακριβότερες οι πλαστικές συσκευασίες από 1η Ιουνίου

Από 1η Ιουνίου επιβάλλεται ο νέος φόρος ανακύκλωσης, ο οποίος ορίζει ότι όλες οι...

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 14χρονου στα Πατήσια: Ήταν τελικά αυτοκτονία;

Τι δηλώνει η μητέρα του Μάκη για το ενδεχόμενο δυστυχήματος

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ

Ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πακιστανοί με μαχαίρια και τσεκούρια κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην Αθήνα

Φωτογραφίζονται με... τουρίστες κάτω από την Ακρόπολη χλευάζοντας δημόσια την Αστυνομία

H θερμιδική «βόμβα» των brunches

Ποιο γεύμα ονομάζουμε brunch; Η απάντηση είναι απλή, αν ανατρέξουμε στα συνθετικά της λέξης,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Άγριες μέλισσες»: Αυτό είναι το φονικό φινάλε

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνονται έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας...

Τραγωδία: Βολιώτης ενώ έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και κρεμάστηκε

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε με πρωταγωνιστή έναν 37χρονο...

Ενοικιάζεται η μεζονέτα των 280 τ.μ. της Πατούλη με 2.000€ τον μήνα

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύει το σάιτ Spitogatos,...

Tα πάνω κάτω στον ΣΚΑΪ – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» είναι η φράση που ακούγεται...

Νεκρός απο ηλεκτροπληξία επίδοξος ληστής στη Φθιώτιδα

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ