Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: Συγκινητική έκκληση των γονιών του 7χρονου Μάριου που «έσβησε» ξαφνικά

«Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας...»

Συντάκτης: Newsroom

Να γίνει σεβαστό το πένθος τους, αλλά και να σταματήσει η διαρροή fake news καλούν «όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά» με την υπόθεση οι γονείς του 7χρονου Μάριου, που πέθανε αιφνιδίως στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας, παράλληλα, ονομαστικά όλους όσοι φρόντισαν τον πρόωρα χαμένο γιο τους κατά τη νοσηλεία του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που κοινοποίησαν σήμερα, αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Ο ανείπωτος πόνος από την απώλεια του παιδιού μας παρακαλούμε να μην αποτελέσει ειδησεογραφικό γεγονός, που ξεφεύγει από τις πραγματικές διαστάσεις του: αυτές του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου ενός παιδιού.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια σειρά από ανακρίβειες, οι οποίες αφορούν στην απώλειά μας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου.

Εμείς ως γονείς δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας. Την αναμένουμε υπομονετικά, μήπως κι εμείς κατανοήσουμε τις αιτίες που σήμερα ο Μάριος δεν είναι στη ζωή.

Περιμένουμε την επίσημη επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατό του , παρότι αυτό δεν πρόκειται να μας προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση επειδή θεωρούμε ότι η εξεύρεση των πραγματικών αιτίων θανάτου του δικού μας παιδιού, μπορεί να σώσει ένα άλλο παιδί στο μέλλον.

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί μας στη ζωή, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Από τους διασώστες, τον γιατρο κ. Ιωάννη Ντότη που παρέλαβε τον μονακριβό μας, την εντατικολόγο που έσπευσε δίπλα του και τους τόσο πολλούς γιατρούς που έσπευσαν από το πρώτο λεπτό δίπλα στο παιδί μας και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον μονακριβό μας! Ευχαριστούμε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», που ήταν παρόντες και δίπλα στο μικρό Μάριο:

Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Ειδικοί παιδίατροι: Ντότης Ιωάννης, Σγουροπούλου Βασιλική ΜΕΘ Παίδων Ειδικοί εντατικολόγοι: Βολακλή Ελένη, Καρακεκέ Ελένη
Ειδικευόμενοι παιδίατροι Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ: Γλυκού Στυλιανή, Σιώλος Παύλος, Ρουβά Άννα
Ειδικός ψυχίατρος ψυχιατρικής κλινικής: Συρπής Γεώργιος
Νοσηλευτικό προσωπικό: Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Χαρπαντίδου Κυριακή, Χατζηιωάννου Ζηνοβία, Δεκλιώμη Νεκταρία, Γκεσούλη Κασσιανή
Νοσηλευτικό Προσωπικό ΜΕΘ Παίδων: Βέττας Θεόδωρος, Βεράνη Ελένη
Προϊσταμένη 2ου Νοσηλευτικού Τομέα: Τερζενίδου Ευαγγελία
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας: Παντελίδου Ελένη
Νοσηλευτικό προσωπικό τμήματος επειγόντων περιστατικών παίδων: Χαρδαβέλα Μαγδαληνή (προϊσταμένη), Σίσκου Χρυσούλα, Δεληγιαννίδου Δανάη

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Αντωνάκη, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, και όλους όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μη συμβεί αυτή η τραγωδία, την οποία εμείς ως γονείς δεν μπορούμε ακόμη να δεχτούμε. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συμπαράστασή τους και την ανθρώπινη υποστήριξή τους στην ανείπωτη κατάσταση που βιώνουμε.

Το μονάκριβο αγόρι μας το λατρεύαμε και ήμασταν και οι δυο κοντά του σε κάθε βήμα αυτών των επτά ετών. Και ο πατέρας και η μητέρα φροντίσαμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο και να μεγαλώσει σωστά, με ασφάλεια και με απεριόριστη αγάπη. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά.

Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας, αυτό το ευλογημένο και χαρισματικό παιδί, αυτό το δώρο που μας έστειλε η Παναγία, το όνομα της οποίας είχε!

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα! Γι’ αυτό και θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια από τους ειδικούς κι όχι από “σεναριογράφους”.

Εμείς χάσαμε το θησαυρό μας, αυτό το πλάσμα που αγαπούσε τους χαμηλούς τόνους, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια, αρχές που του διδάξαμε, κατανοούσε και είχε οδηγό στη σύντομη, αλλά τόσο γεμάτη ζωή του! Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα.

Παρακαλούμε όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με τον Μάριο να σεβαστούν τη μνήμη του γιου μας, να σεβαστούν τον πόνο μας, να μείνουν μόνο στα πραγματικά περιστατικά, να μην ανακυκλώνουν αβάσιμα σενάρια και υποθέσεις, να περιμένουν τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, να περιοριστούν σε αυτή την κοινή ανακοίνωσή μας και να μας δώσουν τη δυνατότητα στο δικαίωμά μας ως γονείς να θρηνήσουμε το παιδί μας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουν να μεταδίδουν και να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις.

Τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου η οικογένεια. Όσοι και όσες επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μικρού Μάριου μπορούν να κάνουν δωρεά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για τις ανάγκες του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν μεσω το site του χωριού www.paidikoxorio.gr.

Θερμή παράκληση να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε το παιδί μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε δηλώσεις, σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις. Ευχόμαστε κανείς άλλος να μην βιώσει αυτό που σήμερα εμείς βιώνουμε και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν πρώτα από όλα υγεία και μακροημέρευση και να είναι “ευτυχισμενάκια”, όπως λέγαμε στο Μάριό μας, διότι αυτό είναι το μοναδικό “καθήκον” των μικρών παιδιών. Να ζήσουν.

Ευχαριστούμε

Ο πατέρας και η μητέρα του επτάχρονου Μάριου.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απανωτά σοκ: Ο «Μιχάλης» πίεζε τη 12χρονη να βάλει στο κύκλωμα και τη 19χρονη...

Τελειωμό δεν έχουν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις γύρω από το κύκλωμα μαστροπείας και παιδοβιαστών που...

Συνέλαβαν τρία άτομα στο Μαρκόπουλο, που καταζητούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η αστυνομία για να καταφέρει να συλλάβει στο Μαρκόπουλο τρεις φυγόποινους,...

Θρίλερ στη Χίο: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον Έλληνα διασώστη να κατεβαίνει στο τουρκικό φορτηγό πλοίο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι αυτή την ώρα, τα αίτια της αποψινής σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο...

Τέμπη: Εξοργίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα – Η ασυνεννοησία που κόστισε ζωές

«Ε, και τι; Ο προϊστάμενος από το σπίτι κάνει κυκλοφορία;» - Η επικοινωνία μόλις λίγες ώρες πριν από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων

«Πέρασμα» του Ρουβίκωνα από το Μαξίμου για τον νεκρό εργαζόμενο στο Πέραμα

Παρέμβαση έξω από το Μαξίμου έκανε σήμερα η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, ως διαμαρτυρία για...

Η οργή του πατέρα του 17χρονου που μαχαίρωσαν στο Ελληνικό: «Κάποιες κοτούλες κ@λ@π@ιδα του...

«Έτσι μαχαίρωσαν τον φίλο μου»  - Περιγραφή-σοκ από αυτόπτη μάρτυρα

ΕΚΤ και SSM: Τα φίδια στην αυλή δεν δαγκώνουν μόνο τους γείτονες

Η απεχθής κατά τα άλλα Χίλαρι Κλίντον, είχε πει μία σοφή ρήση: «Δεν μπορεί...

Ξύπνησε από κώμα ο 11χρονος που έπεσε με το ποδήλατό του στην Κάρπαθο –...

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της σήμερα η μητέρα του 11χρονου Μανώλη από...

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος: Συντρίβει τους ισχυρισμούς περί «πρωτοφανούς» και «κακόβουλης» επίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων!

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος σχολιάζει και αποδομεί τις πομπώδεις κυβερνητικές...

Επιβατηγά πλοία συγκρούστηκαν στο λιμάνι της Τήνου

Ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες δύο επιβατηγών πλοίων που συγκρούστηκαν το απόγευμα στο λιμάνι της...

Κατεδαφίσεις για τα μάτια του κόσμου στη Μύκονο

Παραμένουν οι αυθαίρετες σουίτες για να αράζουν τα «γερά πορτοφόλια» - Τιμές για λιποθυμίες

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τον θάνατο του στρατηγού Κωσταράκου

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο...

Λήξη συναγερμού στη Χίο: Εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης – Το τουρκικό πλήρωμα...

Με σοβαρές ζημιές και συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο το φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου

Σοκάρει το βίντεο: Έτσι παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη στη Νίκαια

Ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, από την παράσυρση ηλικιωμένης στη...

Κόντρα Σκέρτσου-ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο του Μητσοτάκη Άκη Σκέρτσο,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

«Ήταν 4 μέρες χωρίς νερό και φαγητό», λέει ο γιος της 48χρονης που εξαφανίστηκε στις Αρχάνες

Ενώθηκε και πάλι η οικογένεια στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης που το περασμένο Σάββατο δοκίμασε ένα ισχυρό σοκ όταν η 48χρονη μητέρα εξαφανίστηκε από το...

Συνελήφθη ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μετά από συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί το πρωί της Παρασκευής στον γνωστό επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας.Όπως αναφέρει το zougla.gr, ο...

Δίωξη και στον Ζαχαρία Στουρνάρα για τα Τέμπη – Ο «κύριος τέλος» στο βίντεο της ντροπής

Κακουργηματική δίωξη και στον Διευθυντή Συντήρησης του ΟΣΕ που φίμωσε τον σταθμάρχη και μετά εμφανίστηκε σε ρόλο... επιβάτη

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε τον θάνατο του ταξιτζή στο Χαϊδάρι – Συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άντρας που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί στο Χαϊδάρι και αφού τον λήστεψε, τον άφησε αβοήθητο, με αποτέλεσμα ο...

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...
spot_img

NEWSROOM

spot_img