Θάνος Πλεύρης: «Σε ύφεση η πανδημία, πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου»

«Προφανέστατα το φθινόπωρο θα έχουμε μία έξαρση»

Must Read

Στην χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού, στα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά αλλά και στο ενδεχόμενο νέου κύματος από τον Σεπτέμβριο έκανε αναφορά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας, νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Θα συναντήσω την οικογένεια του 3χρονου παιδιού. Εμεις θα κάνουμε την έρευνά μας εις βάθος. Αντίστοιχα παρακολουθούμε και την άλλη περίπτωση του 7χρονου. Οφείλω να πω ότι και τα δύο νοσοκομεία έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις δύσκολες καταστάσεις, από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας έχει απώλεια και δη απώλεια παιδιών, θα έχουμε μία παραπάνω ευαισθησία. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τα αίτια θανάτου των παιδιών», δήλωσε αρχικά ο υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την οξεια ηπατίτιδα, τονίζοντας: «έχουμε κάνει μία έρευνα από 1/1 στις νοσηλείες παιδιών, σε σχέση με τα συμπτώματα που έχει δώσει ο ΠΟΥ, και μπορύν να υπαχθούν σε αυτή την ηπατίτιδα που υπάρχει, και δεν είναι η συνήθης μορφή της. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη έξαρση, εάν και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χριεάζεται ακόμα και μεταμόσχευση. Με βάση τα στοιχεία, δεν υπάρχει ανησυχία».

Πανδημία και τέταρτη δόση εμβολίου

Μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης τοποπετήθηκε σχετικά με την πανδημία και το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίου.

«Η πανδημία έιναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Παρόλο που έχουν απελευθερωθεί τα πάντα, φαίνεται πως οι σκληροί και απλοί δέικτες έχουν πέσει. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο που ακολουθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και θα υπάρξει ύφεση», σημείωσε.

Μάλιστα, εξήγησε πως επιθυμία της επιστημονικής κοινότητας είναι να έχουμε ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Προφανέστατα το φθινόπωρο θα έχουμε μία έξαρση, όπως γίνεται πάντα στους χειμερινούς μήνες», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στην χρήση της μάσκας και στην κατάργηση αυτού του μέτρου, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε: «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε καποιους χώρους. Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φορντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα. Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, έτσι ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια τωνεξετάσεων, αλλά και των πανελλαδικών, προκειμένου κανένα παιδί να μην χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελλαδικών και των σχολείων θα είμαστε λιγο συντηρητικοί».

Προσωπικος γιατρός

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή της πλατφόρμας για τον προσωπικό γιατρό, ο Θάνος Πλεύρης, σημείωσε:

«Θα πρέπει να υπάρχει ένας σύμβουλος υγείας που να κατευθύνει τον πολίτη. Ανοίγουμε τον προσωπικό γιατρό, σε όλους τους γιατρούς γενικώς. Δεν υπάρχει αντίτιμο και υπάρχει ελευθερία επιλογής γιατρού. Δίνουμε ένα σοβαρό κίνητρο σε γιατρό του δημοσίου, καθώς και σε γιατρό ιδιώτη, που συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ. Οι υπουργικές αποάσεις αναμένονται να βγούν μέσα στον μηνα, από τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει η εγγραφή στον πρωοσωπικό γιατρό. Φιλοδοξούμε ότι σε ένα εξάμηνο θα έχει εγγραφεί ο ενήλικος πληθυσμός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This