Aγρίνιο: Αντιδράσεις από γονείς, καθηγητές και συμμαθητές για την καταδίκη εννέα μαθητών για καταλήψεις

Η υπόθεση δίχασε την τοπική κοινωνία

Must Read

Εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, οι οποίοι σήμερα το πρωί κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της «διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση», καταδικάστηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων με την ποινή της επίπληξης και της άσκησης της επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το agriniotimes.gr, oι μαθητές κατηγορήθηκαν για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους τον Οκτώβριο του 2020, μετά από αναφορά της διευθύντριας του σχολείου, ενώ υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το σχολείο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη ημέρα και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Απο νωρίς το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, συμμαθητές των εννέα κατηγορούμενων, γονείς, αλλά και καθηγητές, σε μία προσπάθεια ένθερμης υποστήριξής τους. Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάζει την ποινική δίωξη των μαθητών, την ώρα που η Διεύθυνση του Σχολείου επέμενε στην απόφαση-αναφορά της.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This