Είδος… πολυτελείας ακόμα και το ψωμί: Αγγίζει τα 3,5 ευρώ ένα καρβέλι!

Οι καταναλωτές έχουν μειώσει στο μισό τις αγορές τους

Must Read

Ακόμα και μία φρατζόλα ψωμί σκέφτονται να αγοράσουν οι καταναλωτές, καθώς η τιμή της έχει κάνει τρελό «ράλι» ανόδου. Τα νοικοκυριά έχουν περιορίσει ήδη τις αγορές τους ακόμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η ακρίβεια έχει καταστήσει ακόμα και ένα καρβελάκι είδος πολυτελείας, και το δυσάρεστο είναι ότι οι ανατιμήσεις δεν σταματούν εδώ. Ήδη σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, η τιμή για ένα κιλό ψωμί τύπου «χωριάτικο» έχει ξεπεράσει τα 2,60 ευρώ. Στα πιο εξεζητημένα είδη, όπως το ψωμί με προζύμι, η τιμή του κιλού έχει αγγίξει τα 3,50 ευρώ. Παράλληλα, αρτοσκευάσματα, γλυκίσματα, τσουρέκια, πίτες και κουλούρια είναι απλησίαστα καθώς έχουν πάρει την «ανιούσα» και ξεπερνούν ακόμα και το 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οι αρτοποιοί σχολιάζουν ότι το μαλακό σιτάρι, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ψωμιού, από 275 ευρώ πήγε κοντά στα 420 ευρώ. «Είχαμε αύξηση 100% των πρώτων υλών και της ενέργειας. Εμείς έχουμε το θετικό ότι παράγουμε οι ίδιοι τα πράγματα και κάναμε αύξηση μόνο 10% στο ψωμί. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης το αφήσαμε 50 λεπτά, όπως το είχαμε και πέρυσι. Μειώσαμε το κέρδος από εμάς για να κρατήσουμε τους πελάτες μας», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, ιδιοκτήτης αρτοποιείου.

Αναφερόμενος στο κόστος της ενέργειας, ο κ. Χατζηιωαννίδης είπε ότι «με το ρεύμα είχαμε αύξηση γύρω στα 100%. Για τα αρτοποιεία η κιλοβατώρα ήταν φθηνότερη, οπότε ο τελευταίος λογαριασμός ήρθε λίγο χαμηλότερος από τον προηγούμενο».

Τρελές αυξήσεις στα αρτοποιήματα

Ψωμί «χωριάτικο» (450 γρ.): Από 1 ευρώ πήγε στο 1,20 ευρώ

Ψωμί με προζύμι(500 γρ.): Από 1,40 ευρώ πήγε στο 1,50 ευρώ

Ψωμί με αλεύρι Ζέας (450 γρ.): 1,70 ευρώ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: 0,60 ευρώ

Τσουρέκι (1 κιλό): Από 9 ευρώ πήγε στα 12 ευρώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This