Απλησίαστο θα είναι σε λίγο καιρό το εθνικό μας γρήγορο φαγητό!
Η έλλειψη πρώτων υλών, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου έχει εκτοξεύσει κατακόρυφα τις τιμές στο αγαπημένο μας σουβλάκι.
Στη Θεσσαλονίκη η τιμή αγγίζει τα 4 ευρώ για μια πίτα γύρο, ενώ σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 5 ευρώ!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε κατάστημα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί είναι τόσο ακριβό, εργαζόμενος απάντησε: «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ».
Την ίδια ώρα στα συνοικιακά ψητοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, οι τιμές είναι κατά 0,20-0,30 ευρώ φθηνότερες.
«Μαγειρεύουμε σπίτι. Με 3,90 ευρώ που κοστίζει και με ένα πιτόγυρο δεν χορταίνουμε κιόλας» λέει πολίτης μιλώντας στην κάμερα.
Δείτε το ρεπορτάζ για την αύξηση των τιμών: