Με έναν μόνο γιατρό απέμεινε η ΩΡΛ του «Παπανικολάου» – Καπραβέλος: «Από το χειροκρότημα, φτάσαμε στο κλείσιμο τμημάτων»

Η συγκεκριμένη κλινική χρειάζεται «τέσσερις με πέντε γιατρούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργική», επισημαίνει η πρώην πρόεδρος και μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στο νοσοκομείο

Must Read

Tέσσερις συνολικά γιατρoί απασχολούνταν στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και πλέον έχει απομείνει μόνο ένας, να τρέχει και να μην φτάνει, καθώς, εκτός των άλλων, έχει επιφορτιστεί και με την εκπαίδευση οκτώ ειδικευόμενων γιατρών που υποστηρίζουν το νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, η ΩΡΛ κλινική φαίνεται ότι παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, καθώς ο διευθυντής της κλινικής έχει συνταξιοδοτηθεί, ο διευθυντής της κλινικής ΕΣΥ έχει παραιτηθεί, ενώ στις 10 Ιουνίου αποχωρεί ένας επικουρικός Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος έχει λάβει το υπόλοιπο των ημερών της άδειάς του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες οι γιατροί της κλινικής επισήμαναν στην 3η ΥΠΕ πως θα δημιουργηθεί «κενό» στην ΩΡΛ, απευθύνοντας αίτημα για έκδοση προκήρυξης, αλλά και αίτημα για πρόσληψη επικουρικού γιατρού. Το κενό αυτό, ωστόσο, δεν έχει αναπληρωθεί, ενώ τα επείγοντα χειρουργεία πραγματοποιούνται σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Εκ των πραγμάτων, η κλινική δε γίνεται να λειτουργήσει με έναν γιατρό, καθώς έχει πρωινή, απογευματινή, βραδινή βάρδια, αλλά και εφημερίες», αναφέρει στο grtimes.gr η πρώην πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζόμενων του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Ελένη Σιώτου. «Ενώ η διοίκηση γνώριζε ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με έναν γιατρό εδώ και έξι μήνες, καθώς ο διευθυντής της ΩΡΛ είχε κάνει γνωστό ότι συνταξιοδοτείται, δεν καλύφθηκε το κενό. Πλέον υπάρχει ένας ειδικός και ένας επικουρικός γιατρός, που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες της άδειάς του και έπειτα λήγει η επικουρία του, οπότε θα αποχωρήσει», περιγράφει η ίδια, επιβεβαιώνοντας ότι «αναβάλλονται συνεχώς χειρουργεία, ενώ μένουν χωρίς αγωγή πολύ σοβαρά περιστατικά».

Σύμφωνα με την κ. Σιώτου, η συγκεκριμένη κλινική εξειδικεύεται στα περιστατικά όγκων. «Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα, λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια με πρωτοποριακό έργο, ενώ κάθε χρόνο, πραγματοποιεί 800 χειρουργεία», όπως λέει, εξηγώντας παράλληλα ότι «το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει όγκο, χρειάζονται έπειτα νοσηλεία και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν πολλά, έχοντας μόλις έναν γιατρό διαθέσιμο».

Δημιουργείται πρόβλημα, προφανώς, και για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, καθώς «ασθενείς υποφέρουν με ωτίτιδα, ή οτιδήποτε άλλο», συμπληρώνει. «Η ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Παπανικολάου χρειάζεται τέσσερις με πέντε γιατρούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργική», επισημαίνει καταλήγοντας.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν είναι μόνο η πανδημία»

Δριμύ κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. «Το θέμα θα έχει πολύ μεγάλες προεκτάσεις, γιατί έχει μείνει ένα γιατρός για ολόκληρη κλινική», τονίζει στο grtimes.gr. «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν είναι μόνο η πανδημία. Λυπάμαι πάρα πολύ που κλινικές με τεράστια συμβολή αφέθηκαν και έφθασαν σε αυτό το σημείο», λέει ακόμη, περιγράφοντας επιπλέον πως «πρέπει επειγόντως να προκηρυχθούν θέσεις».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος, «είναι ζήτημα του πολιτισμού μίας χώρας να ενισχύει το Σύστημα Υγείας της. Δε γίνεται από το χειροκρότημα, να φτάσαμε στο κλείσιμο τμημάτων».

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, υποστηρίζει πως γίνονται οι ενέργειες για την πρόσληψη του προσωπικού. «Κανένα τμήμα του νοσοκομείου Παπανικολάου δεν έχει κλείσει», σχολιάζει στο grtimes.gr. «Έχουμε μεταβιβάσει το αίτημα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο και αναμένουμε να εγκριθεί, διότι εμείς οφείλουμε να αναπληρώνουμε τα κενά», συμπληρώνει.

«Σας διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει θέμα με την εξυπηρέτηση στην εφημέρευση», υποστηρίζει, επιβεβαιώνοντας ότι «τα σοβαρά χειρουργεία πραγματοποιούνται σε άλλα νοσοκομεία της πόλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This