Εισαγγελείς Αρείου Πάγου: Να καλυφθεί η θέση του κ. Πλιώτα από Εισαγγελέα!

Αντιδρούν στην κάλυψη της θέσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από αρεοπαγίτη

Must Read

Την αντίδραση των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας προκαλεί το ενδεχόμενο επιλογής αρεοπαγίτη για τη θέση του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες για να επιλέξει το νέο ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας, καθώς αποχωρεί ο Βασίλειος Πλιώτας λόγω συνταξιοδότησης στα τέλη Ιουνίου.

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όχι μόνο από τους αντεισαγγελείς, αλλά και από τους αρεοπαγίτες.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς ζητούν να καλυφθεί η θέση από τον κλάδο τους.
Για το λόγο αυτό συνεδρίασε η Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκφράζοντας την επιθυμία της τον ερχόμενο Ιούνιο η νευραλγικής σημασίας αυτή θέση να καλυφθεί από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι από αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν την ευχή, που είναι και επιθυμία όλων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η άμεσα, προσεχώς, προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προκύψει από επιλογή μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Όπως αναφέρει η Διοικητική Ολομέλεια, οι υπηρετούντες σήμερα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου «ανέρχονται σε ικανό αριθμό, διαθέτουν υψηλό κύρος, στέρεο νομικό υπόβαθρο γνώσεων, μακρά εμπειρία στην άσκηση των ειδικών καθηκόντων αρμοδιότητας εισαγγελικού λειτουργού, καθώς έχουν υπηρετήσει στο ευαίσθητο και σύνθετο πλαίσιο δράσης του Εισαγγελέα για σαράντα περίπου έτη».

Καταλήγοντας οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας αναφέρουν ότι η Πολιτεία «δεν πρέπει να παραγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς των εισαγγελικών λειτουργών» αλλά θα «πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ομοιόβαθμο των δικαστικών λειτουργών όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης και να μη αποθαρρύνει τους εισαγγελείς στο έργο τους, στερώντας τους την προσδοκία θεσμικής ανέλιξης μέχρι και την ανώτατη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας».

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Να μην πληγεί η ισοτιμία δικαστών και εισαγγελέων

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο μήκος κύματος, την ίδια θέση είχε διατυπώσει η διοίκηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά τη συνάντηση της την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

«Τυχόν προτίμηση ενός εκ των Αντιπροέδρων ή μελών του Αρείου Πάγου για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα πλήξει καίρια την συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία δικαστών και εισαγγελέων και το ελεύθερο φρόνημα των εισαγγελέων, καθώς και το εισαγγελικό γόητρο, δεδομένου ότι η προαγωγή στην εν λόγω θέση αποτελεί προσδοκώμενη θεμιτή υπηρεσιακή κορύφωση κάθε εισαγγελικού λειτουργού», είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας τους απάντησε πως στην επικείμενη επιλογή του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η θέση των εκπροσώπων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This