Άστατος καιρός με ζέστη και… καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πού θα πέσει χαλάζι

Must Read

Για σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Σήμερα φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν περισσότερες βροχές από το ύψος της Θεσσαλίας ή και της Λαμίας και πιο κάτω. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Τοπικές βροχές το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι-απόγευμα τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα . Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες .
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου..

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This