ΕΦΚΑ: Πυρά υπαλλήλων για τις… fast track συντάξεις

Καταγγέλλουν τους πειραματισμούς του υπουργείου, με αποκορύφωμα τη μετάθεση των ευθυνών στους ίδιους τους συνταξιούχους

Must Read

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να φορτώσει στην ατομική ευθύνη των συνταξιούχων τη γρήγορη απονομή των συντάξεων και την απαλλαγή της από τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

«Αφού η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απέτυχε παταγωδώς με τις συντάξεις “με το πάτημα του ενός κουμπιού” -ο πρώην υπουργός έφυγε χωρίς να μας δείξει αυτό το κουμπί-, με τους πιστοποιημένους δικηγόρους – λογιστές που έχουν απονείμει σε τρεις μήνες 80 συντάξεις με πάνω από τις μισές λανθασμένες, με τους managers κ.λπ., έρχεται τώρα να παραδεχτεί ότι οι χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις μπορούν να εκδοθούν μόνο και αποκλειστικά από τους εργαζομένους στον e-ΕΦΚΑ» τονίζουν χαρακτηριστικά από τον σύλλογο και προσθέτουν ότι, αντί για την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων, αντί να ενισχύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία με προσωπικό, αντί να δώσουν στους εργαζομένους τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι απαραίτητα στη δουλειά τους, να ενοποιήσουν τις διαδικασίες στις απονομές με τον ενιαίο κανονισμό παροχών για όλα τα πρώην Ταμεία και να μηχανογραφηθεί ο ασφαλιστικός βίος των εργαζομένων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται με «τυμπανοκρουσίες» να εισαγάγει άλλον έναν νόμο «φιάσκο».

Όπως καταγγέλλουν, «για πρώτη φορά ο πολίτης θα είναι υπεύθυνος για την πλήρη και ορθή καταγραφή του ασφαλιστικού του βίου κατά την αίτησή του για σύνταξη (πρέπει, δηλαδή, να είναι γνώστης του δαιδαλώδους ασφαλιστικού συστήματος της χώρας), διότι διαφορετικά θα έχει τον κίνδυνο είτε να βρεθεί υπόλογος στα επόμενα χρόνια που θα γίνουν οι έλεγχοι και να υποχρεωθεί να επιστρέψει τεράστια ποσά είτε να μείνει χωρίς σύνταξη, με διαδικασίες “fast track” απορριπτικών σύνταξης».

Ο νόμος μεταθέτει χρονικά το πρόβλημα

Για τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία «ο νέος νόμος-έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη εξαναγκάζει τους υπαλλήλους στον e-ΕΦΚΑ χωρίς στοιχεία να δίνουν συντάξεις ή να οδηγούνται σε απορριπτικές αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες, καταργώντας το συνταγματικό δικαίωμα των συνταξιούχων τής πρόσκλησης σε ακρόαση. Και όλα αυτά με τον νόμο! Στην πραγματικότητα, ο κ. Χατζηδάκης μεταθέτει το πρόβλημα χρονικά για τη στιγμή που “η φούσκα θα σκάσει”.

Δεν μας εξηγεί ποιοι από τους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους και σε διάρκεια τριών ετών θα κάνουν ταυτόχρονα τα εξής: να ριχτούν στην απονομή των νέων αιτήσεων εντός τριών μηνών, να επεξεργάζονται τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις και, μάλιστα, με στοιχεία που δεν είχαν τότε υποβληθεί από τους ασφαλισμένους, να κάνουν τους ελέγχους των χιλιάδων απονομών και ταυτόχρονα να αναπροσαρμόζουν στις “νέες” συντάξεις τα χιλιάδες λάθη που θα προκύψουν» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This