ΑΑΔΕ: Λουκέτο για 90 ημέρες σε βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

Δείτε πόσες μέρες θα μένουν κλειστά τα πρατήρια

Must Read

Εντείνονται οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πρατηρίων υγρών καυσίμων με νοθευμένα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που εμπορεύονται ή διακινούν νοθευμένα καύσιμα, ενώ προβλέπεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παρανόμων.

Στα πρατήρια που θα εμπορεύονται ή θα διακινούν νοθευμένα καύσιμα, θα μπαίνει ταινία στην οποία θα αναφέρεται – στα ελληνικά και τα αγγλικά – ότι το πρατήριο αυτό σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Η χρονική διάρκεια, των λουκέτων για νοθευμένα καύσιμα θα είναι ανάλογη της ποσότητας που θα εντοπίζεται και θα κυμαίνεται από 10 έως 90 ημέρες.

  • Μέχρι 5.000 λίτρα -> 10 ημέρες
  • Από 5.000 μέχρι 20.000 λίτρα -> 30 ημέρες
  • Από 20.000 μέχρι 45.000 λίτρα -> 50 ημέρες
  • Πάνω από 45.000 λίτρα -> 90 ημέρες

Πώς γίνεται η σφράγιση

Η σφράγιση επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές του πρατηρίου ή όποιας άλλης εγκατάστασης, με ειδικές σφραγίδες και αυτοκόλλητες ταινίες στην κεντρική είσοδο και στις αντλίες. Στις αυτοκόλλητες ταινίες αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Τα νοθευμένα καύσιμα πρέπει να απαντλούνται υποχρεωτικά με ειδικές διαδικασίες και με δαπάνες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια που αυτό θα είναι σφραγισμένο, αλλιώς η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το πέρας της σφράγισής της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This