«Σκαμπίλι» τεσσάρων επιστημόνων στον… ανέμελο Υπουργό Υγείας

«Βίαιο το νέο κύμα - Όλοι οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν την Όμικρον 5 και μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο»

Must Read

Η… έκρηξη των κρουσμάτων και η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι ανησυχεί τους περισσότερους, εκτός από τους κυβερνώντες, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε τουριστική δίνη αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.




Κι ας δείχνουν όλα τα στοιχεία πως η Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με πιο πρόσφατο «ράπισμα» αυτό της Eurostat, η οποία ανακοίνωσε τα ποσοστά της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να καταγράφει το ιλιγγιώδες +28%, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Αντί όμως να κλείνουν τα (κυβερνητικά) στόματα, ανοίγουν και μάλιστα προκλητικά. Ο Θάνος Πλεύρης μόλις το πρωί μίλησε για «ήπια κύματα» του κορωνοϊού και τόνισε πως «η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη» και «το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορωνοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες»!




Σε αντίθεση λογική οι επιστήμονες

Τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, αλλά και το κυβερνητικό σύνθημα «ο κορωνοϊός πάει διακοπές το καλοκαίρι», βρίσκουν κάθετα αντίθετους τους επιστήμονες που τόσο στήριξαν την Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα αυταρχικά της καμώματα και εφευρήματα.

Φαίνεται όμως πως κάπου «χάλασε» η μαγιά και τώρα δεν διστάζουν να εκφράσουν τις αντιθέσεις τους με τα όσα αποφασίζονται και τον τρόπο διαχείρισης του νέου κύματος. Τέσσερις από τους επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς του προηγούμενου διαστήματος, μιλούν ακόμα και με σκληρά λόγια για τη λογική της Κυβέρνησης.

Γιώργος Παυλάκης:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν πείθονται με το καλό και με λογικά επιχειρήματα. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και σε αυτήν την φάση η μάσκα είναι υποχρεωτική. Αυτό είναι παγκόσμιο λάθος (σ.σ. το ότι κατά τον κ.Πλεύρη η Ελλάδα ακολούθουσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες). Δυστυχώς και ο ανταγωνισμός για μια επάνοδο της οικονομίας και ιδίως των ταξιδίων και του τουρισμού, κάνει όλους να τρέχουν πίσω από αυτούς που ανοίγουν πρώτοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Το κύμα έχει ήδη αρχίσει αρκετά βίαια. Είναι καρμπόν του τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με τη Δέλτα. Η Όμικρον 5 εμφανίστηκε μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Τα κρούσματα στην κοινωνία δεν μετριούνται καλά. Το Όμικρον 5 είναι καινούργιος ιός. Καταστρατηγεί τα εμβόλια που ξέρουμε. Όλοι οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν την Όμικρον 5 και μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο. Φαίνεται ότι είναι βαρύτερος ιός. Αφήνει χρόνια νοσήματα στους ασθενείς η παραλλαγή Όμικρον 5 είναι χειρότερη».

Νίκος Τζανάκης:

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ένα επικίνδυνο, πρώιμο και καλοκαιρινό κύμα. Είμαστε σε ένα 6ο πανδημικό κύμα, το οποίο δεν το μετράμε καλά. Πολλοί δεν τα δηλώνουν. Θα πρέπει να στοχεύσουμε τις δράσεις μας σε αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν, αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Όλοι οι υπόλοιποι θα περάσουμε τη νόσο στο σπίτι. Να εμβολιαστούν και να κάνουν την τέταρτη δόση όσοι είναι πάνω από πενήντα ετών. Ο κορωνοϊός υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες μόνοι μας. Η Όμικρον με την Όμικρον 5 είναι πολύ διαφορετικοί ιοί. Υπάρχουν περιπτώσεις εμβολιασμένων με έντονα συμπτώματα. Έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας δεν θα μπορέσει ποτέ να προστατευθεί πλήρως. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία».




Αθηνά Λινού:

«Είναι λίγα τα τεστ. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε ελλιπή πληροφόρηση για το τι γίνεται. Έχουμε και έλλειψη πληροφόρησης προς αυτούς που νοσούν. Θα έπρεπε να παίρνουμε και μέτρα προστασίας για τους υπόλοιπους … Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε πρόβλημα. Σαφώς μπορεί τα κρούσματα να είναι πάνω από 15.000-20.000. Έχουμε εξάπλωση, έχουμε πολλά κρούσματα. Και ενώ έχουμε όπλα για να αμυνθούμε σε αυτή την επίθεση του κορωνοϊού, δεν τα χρησιμοποιούμε, με την άρση των μέτρων … Θα πρέπει οπωσδήποτε τα ανώδυνα μέτρα να ληφθούν. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στο αεροπλάνο και να μην φοράει μάσκα ούτε η αεροσυνοδός ούτε οι άνθρωποι, όταν έχουμε τόσο πολλά κρούσματα … Ήδη σε άλλες περιοχές του κόσμου έχουν πολλά προβλήματα οι μετακινήσεις. Ακυρώνονται πτήσεις επειδή νοσούν οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές. Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε. Είμαστε σε έναν πόλεμο που δεν έχει πλήρως κερδηθεί. Έχουμε όπλα, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν ωφελεί να ξέρεις ότι η μάσκα προστατεύει, ότι οι αποστάσεις προστατεύουν, να ξέρεις ότι ο συνωστισμός και οι κλειστοί χώροι επιδεινώνουν την κατάσταση και να μην το επικοινωνείς καν αυτό. Να μην λες στους ανθρώπους “αφήστε ανοιχτά παράθυρα”, μην κλείνετε δωμάτια και χώρους και βάζετε το κλιματιστικό, που μπορεί να είναι κοινό για πολλούς χώρους. Η προσοχή πρέπει να επιστρέψει στην προσπάθεια εμβολιασμού. Όχι για την τέταρτη δόση, αλλά για τον εμβολιασμό αυτών που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση … που μέχρι χτες δεν είχαν το δικαίωμα. Και αυτά είναι τα παιδάκια μας. Ήδη στις ΗΠΑ εγκρίθηκαν τα εμβόλια για μωρά άνω των 6 μηνών. Είναι ένα όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

https://youtu.be/OOfENCqikcU

Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

«Ξεκάθαρα πρόκειται για ένα νέο κύμα πανδημίας. Οι δύο νέες παραλλαγές του ιού, Όμικρον 4 και Όμικρον 5, είναι λιγότερο λοιμογόνες.«Μπαίνει ήδη ακόμα περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία, απλώς ακόμα δεν το βλέπουμε στις διασωληνώσεις και στις ΜΕΘ. Αυτό το κύμα της πανδημίας ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου και τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης. Από την επόμενη εβδομάδα θα φαίνεται στις διασωληνώσεις και δυστυχώς, αργότερα, θα αρχίσει να φαίνεται και στους θανάτους.  Θα ήταν καλό να λάβουμε μέτρα από άποψη υγειονομικής ασφάλειας. Ξεφεύγουμε σε σημαντικό ποσοστό από ανοσία είτε τη φυσική, μετά από νόσηση και ανάρρωση». Είμαστε σχεδόν ακάλυπτοι όσον αφορά στη μόλυνση από τον ιό. Η λογική μάς λέει ότι θα πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα. Ήταν λάθος το ότι σταμάτησε η διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης ή rapid test σε σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών καθώς και στους χώρους εργασίας. Το καλό, ωστόσο στην όλη κατάσταση είναι ότι προλάβαμε να αποκλιμακώσουμε την πίεση στο ΕΣΥ. Ννα μην παραλείπουμε τα τεστ και να φοράμε μάσκες όπου χρειάζεται, ακόμα και σε αεροπλάνα και πλοία και ας μην είναι αυτό πια υποχρεωτικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This