Απαράδεκτη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου

«Δεν έχουμε επαρκή δεδομένα» λέει η κυβέρνηση και πετάει το μπαλάκι στους πολίτες να αποφασίσουν σε ρόλο επιστήμονα αν θα τους ωφελήσει η 4η δόση

Must Read

Κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παρατηρεί αμέτοχη την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για νέο κύμα πανδημίας. 

Η κυβέρνηση αφού αποφάσισε να περάσει η χώρα ένα ανέμελο καλοκαίρι, προχωρώντας σε άρση όλων των μέτρων, τώρα, παρατηρώντας τον εφιάλτη της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, πετάει το μπαλάκι στους πολίτες, με το υπουργείο Υγείας να εκδίδει μια άκρως χαοτική ανακοίνωση για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Χωρίς να έχει πέσει κανένα μέτρο στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα η επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έδωσε το «πράσινο φως» για εμβολιασμό με τέταρτη δόση των ηλικιών 30-59. Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

Δηλαδή, το υπουργείο Υγείας λέει ότι ανοίγει την πλατφόρμα των εμβολιασμών για τέταρτη δόση (την οποία αναφέρει ως δεύτερη αναμνηστική) για τους κάτω των 60, ωστόσο μας ενημερώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο εμβολιασμός θα προσφέρει προστασία! Παρόλα αυτά, μας λέει ότι είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε αν θα εμβολιαστούμε ή όχι και μας καθιστά σε ρόλο… επιστήμονα, μιας που δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να δείχνουν μια καθαρή εικόνα. «Είναι στο χέρι σας, αποφασίστε τι θα κάνετε» μας λέει εμμέσως η κυβέρνηση, την ώρα που τα κρούσματα στα νησιά έχουν εκτοξευθεί, ο αριθμός των επαναλοιμώξεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι ειδικοί εκπέμπουν SOS για το επόμενο διάστημα.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.»

Δείτε επίσης: Νέα έκρηξη και σήμερα! 10.474 νέα κρούσματα και 17 νεκροί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This