Απότομη αλλαγή του καιρικού σκηνικού με έντονη χαλαζόπτωση σε Σέρρες και Ξάνθη

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω πτώσης δέντρων

Must Read

Σφοδρή κακοκαιρία σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, την ώρα που ολόκληρη, σχεδόν, η υπόλοιπη χώρα «ψηνόταν» από τα 40άρια που έφερε το πρώτο κύμα καύσωνα, με τις Σέρρες να έρχονται αντιμέτωπες με έντονη χαλαζόπτωση.

Την ώρα, για παράδειγμα, που στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας η θερμοκρασία έφτασε τους 42.1(!) βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Λευκοθέας Σερρών, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι και για περίπου 20 λεπτά, έπεσε χαλάζι μεγέθους… καρυδιού, που, πέρα από τις καταστροφές που προκάλεσε σε καλλιέργειες, έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτων και ηλιακούς θερμοσίφωνες στις στέγες των σπιτιών.

Ισχυρή καταιγίδα, εξάλλου, σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Ξάνθης, με μεγάλα προβλήματα να παρουσιάζονται στις καλλιέργειες, αφού έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πολλά χωριά της περιοχής, καταστρέφοντας μεγάλες αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τι πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι το χαλάζι κατέστρεψε περίπου 45.000 με 50.000 στρέμματα, πλήττοντας κυρίως δενδροκαλλιέργειες, εκτάσεις με καλαμπόκια, ηλιόσπορο και βαμβάκι.

Επιπλέον, υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης, καθώς «ξηλώθηκαν» συνολικά δώδεκα κολώνες της ΔΕΗ, οι οποίες και αντικαταστάθηκαν άμεσα. Καταστροφές προκλήθηκαν και στην ανατολική πλευρά του νομού, παρότι εκεί δεν ήταν τόσο έντονα τα καιρικά φαινόμενα όσο στη δυτική, με καλλιέργειες ακτινιδίων, σιτηρών και καλαμποκιών να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα.

Βροχή και θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη

Εντωμεταξύ, το σκηνικό του καιρού άλλαξε και στη Θεσσαλονίκη, με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους το απόγευμα στη βροχή και τον δυνατό αέρα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, μάλιστα, έπεσαν δέντρα σε Χαριλάου, Τούμπα, Καλαμαριά, αλλά και στην περιοχή των Αγίων Πάντων. Δέντρο που έπεσε στη Χαριλάου, προκάλεσε ζημιές σε τζαμαρία καφετέριας. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Άσσηρο και στη Χρυσαυγή Λαγκαδά.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Τούρτας, δύο δέντρα που έπεσαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και έξω από το Άδενδρο στο δήμο Χαλκηδόνος, είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των τρένων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

*πηγή κεντρικής φωτο: ifarsala.gr / ΕΡΤ Σερρών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This