Υγειονομικοί με απλήρωτες υπερωρίες για 10 μήνες

Must Read

Η έλευση του νέου πανδημικού κύματος φαίνεται πως έχει προκαλέσει πανικό στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ακόμη μια φορά πιάστηκε παντελώς απροετοίμαστο για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται τόσο από τη διαχείριση που γίνεται με την τέταρτη δόση του εμβολίου, που προκαλεί σύγχυση και εκνευρισμό στο κόσμο, όσο όμως και από την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές έχουν παραλύσει τα νοσοκομεία, οδηγώντας ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων σε λειτουργική κατάρρευση. Πέραν, όμως, των πρωτοφανών ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, οι υγειονομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό κράτος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν να πληρωθούν δεδουλευμένες υπερωρίες (Σάββατα, Κυριακές και αργίες) από τον Αύγουστο του 2021! Σε επιστολή που έστειλαν χθες στον Θάνο Πλεύρη κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, η οποία έχει παγιωθεί και δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων. Πέρα από την κοινωνική αδικία που βιώνουν, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πολιτική αυτή ως παράνομη, ζητώντας από το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις.

Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι, όταν οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη υγειονομική περιφέρεια της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 10 μήνες, τότε κάτι πάει πολύ στραβά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση κάνει τη διαχείριση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This