Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Προανάκριση για τη θανάτωση του χιμπατζή που το έσκασε

Αν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, οι φροντιστές σκότωσαν το άτυχο ζώο, πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί

Must Read

Έχοντας ήδη κυριαρχήσει στα social media, προκαλώντας σωρεία αρνητικών αντιδράσεων, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της θανάτωσης ενός χιμπατζή, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει από την αιχμαλωσία του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, τη σκυτάλη, πλέον, παίρνουν οι Αρχές, καθώς από το αστυνομικό τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας σχηματίζεται προανάκριση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι υπεύθυνοι του πάρκου, μόλις διαπίστωσαν πως ο χιμπατζής Μπαζού πήδηξε τον φράκτη και το έσκασε, ειδοποίησαν την Αστυνομία, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο χώρο, διαπίστωσαν πως το άτυχο ζώο ήταν ήδη νεκρό. Ως εκ τούτου, προχώρησαν στη σύλληψη του φροντιστή που το πυροβόλησε.

Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος, κατόπιν, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ο οποίος ενημερώθηκε από την Αστυνομία και ζήτησε να τού αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι του πάρκου, που έδωσαν κατάθεση για το συμβάν, ανέφεραν ότι ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωξαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια, έξω από τον χώρο του πάρκου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις καταθέσεις τους οι φροντιστές υποστήριξαν πως αρχικά επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χιμπατζή με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό. Όταν, όμως, αυτό δεν στάθηκε δυνατό, αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή. Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος τον πυροβόλησε με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Παρέμβαση του ΥΠΕΝ για το περιστατικό

Το τραγικό αυτό περιστατικό προκάλεσε, όπως αναμενόταν, και την παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, να ζητά να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Αμυράς απέστειλε επιστολή και προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τον Ιδρυτή του, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ, ζητώντας πλήρη και άμεση ενημέρωση για την θανάτωση του χιμπατζή. Ο υφυπουργός έδωσε, επίσης, εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ για την άμεση αποστολή κλιμακίου εμπειρογνωμόνων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της φιλοξενούμενης άγριας πανίδας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This