Τι σημαίνει η νέα επέκταση του υποθαλάσσιου καλωδίου Αιγύπτου-Ελλάδας

Ένας νέος αξιόπιστος τηλεπικοινωνιακός διάδρομος που θα διασυνδέει τρεις ηπείρους

Must Read

Την περασμένη εβδομάδα, η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία για τη σύνδεση των δύο χωρών επεκτείνοντας μια διακλάδωση από ένα μεγάλο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η συμφωνία στοχεύει στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στον τομέα της επικοινωνίας και της πληροφορικής και στην εξυπηρέτηση της αυξανόμενης διακίνησης δεδομένων μεταξύ Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 21 Ιουνίου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Telecom Egypt Adel Hamed, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη και τον Διευθυντή της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ — Grid Telecom — Γιώργο Ψυρρή στα κεντρικά γραφεία της Telecom Egypt, στο Κάιρο.

Το έργο αναμένεται να προηγηθεί της προγραμματισμένης εγκατάστασης από το αιγυπτιακό υπουργείο του καλωδίου Hybrid African Ring Path (HARP) που θα εκτείνεται σε όλη την Αφρική έως το 2023.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της αξιοσημείωτης συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, η οποία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλούς τομείς, ιδίως στην ενέργεια και την ηλεκτρική ενέργεια.

Πηγή φωτογραφίας: Telecom Egypt

Μερικά στοιχεία για το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο:

  • Η προγραμματισμένη σύνδεση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας θα εξυπηρετήσει την αυξανόμενη διακίνηση δεδομένων μεταξύ Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης, δημιουργώντας έναν νέο αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασυνδέει τις τρεις ηπείρους.
  • Θα εκτείνεται για τη μικρότερη δυνατή απόσταση, διασχίζοντας τη λεκάνη της Μεσογείου για να φτάσει στα Βαλκάνια —καθώς και σε άλλους σημαντικούς προορισμούς όπως η Γένοβα και η Μασσαλία— μέσω υβριδικών χερσαίων και υποθαλάσσιων δικτύων, σύμφωνα με την Telecom Egypt.
  • Το υποθαλάσσιο καλώδιο θα είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε μια σειρά 18 καλωδίων που θα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης τριετίας.
  • Η συνεργασία της Telecom Egypt με την Grid Telecom θα αυξήσει την ανθεκτικότητα και την εμβέλεια του δικτύου της, σύμφωνα με τον Hamed.
  • Αυτή η νέα επέκταση θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως ουδέτερου κόμβου ανοιχτής πρόσβασης στη διασταύρωση τριών ηπείρων, σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This