Κυριακή 13/6/2021

«Λίφτινγκ» από το Δήμο Αθηναίων σε πεζόδρομο Μασσαλίας-Πνευματικό Κέντρο-Νομική

Ολικό… «λίφτινγκ» πραγματοποιεί από το πρωί ο Δήμος Αθηναίων στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, στο χώρο γύρω από το Πνευματικό Κέντρο αλλά και τη Νομική Σχολή. Στόχος είναι οι παρεμβάσεις ανάπλασης να συμβάλουν τόσο στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, όπου καθημερινά περνούν πολλές ώρες εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές, όσο και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, ιδιαίτερα με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Εξάλλου, στην περιοχή μέχρι σήμερα συχνάζουν ναρκομανείς, οι οποίοι κατά διαστήματα μεταφέρονται από γειτονιά σε γειτονιά, και πάντα στο κέντρο της Αθήνας. Η διέλευση από την περιοχή προκαλεί το αίσθημα του φόβου, αφού κανείς περνώντας από εκεί τους βλέπει να κάνουν ενέσεις ή να παίρνουν τα χάπια τους. Με την ανάπλαση όλοι ελπίζουν πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός, ενώ αυτή καθαυτή η κίνηση αποτελεί και μέρος της συμφωνίας που έκαναν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, για συνολικότερη συνεργασία. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση του Βοτανικού Κήπου του ΕΚΠΑ και την απόδοση του στις Αθηναίες και τους Αθηναίους.

Για να επιστρέψουμε στη σημερινή δράση, οι άνθρωποι του Δήμου αντικατέστησαν όλες τις χαλασμένες λάμπες, ενώ επέκτειναν τον φωτισμό και σε σημεία, τα οποία δεν ήταν φωτισμένα. Κλαδεύτηκαν όλα τα δέντρα, ενώ φυτεύτηκαν νέα και πολλοί θάμνοι. Επισκευάστηκε το σιντριβάνι που  είχε υποστεί ζημιές, ενώ καθαρίστηκαν τα αγάλματα  που είχαν βανδαλιστεί. Επίσης, ειδικά μηχανήματα έπλυναν με πεπιεσμένο νερό ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

Η σημερινή επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων εντάσσεται σε ένα σχέδιο που αφορά 129 γειτονιές της Αθήνας και το οποίο έχουν εκπονήσει όλες οι συναρμόδιες διευθύνσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, παρόντες από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή ήταν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Νίκος Αβραμίδης (Καθαριότητας), Βασίλης Αξιώτης (Αστικών Υποδομών) και Σάκης Κολλάτος (Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Η περιοχή της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου, τα Εξάρχεια, η Φωκίωνος Νέγρη, η οδός Ερμού, ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου και άλλες περιοχές στο κέντρο αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας είναι το ξεκίνημα της συνολικής προσπάθειας για καθαριότητα, περισσότερο φωτισμό, εμπλουτισμό του πράσινου και γενικότερα βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ