Πέμπτη 17/6/2021

Αυτός είναι ο αλβανός «κατά τύχη» βουλευτής που ζητάει από τον Ράμα να διεκδικήσει (!) ελληνικά χωριά (video)

Ο νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Κοστάκ Πάπα, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο από τον κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή των Τιράνων, επέκρινε την κυβέρνηση για την εδαφική μεταρρύθμιση καθώς υποστηρίζει ότι δεν βοηθά τα αλβανικά χωριά που βρίσκονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα!

Μάλιστα ο Πάπα ανέφερε ως αλβανικά χωριά την Κόνιτσα, το Γράμμο, το Δελβινάκι, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας «θα αφήσετε (τους κατοίκους των χωριών αυτών) να αλλάξουν την αλβανική εθνικότητα την οποία έχουν εδώ και αιώνες;»

Στις δηλώσεις του Αλβανού βουλευτή αντέδρασε ο Γρηγόρης Καραμέλιος, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, απαιτώντας να καταδικαστούν τα λόγια Κοστάκ Πάπα και να αποστασιοποιηθεί το Σώμα με τις αναχρονιστικές αυτές εκφράσεις.

Μακροχρόνιες πολιτικές

«Πως μπορούμε να μιλάμε σήμερα για χωριά που ανήκουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο κάθε βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει και δεν πρέπει να δυσχεραίνει την κατάσταση», είπε σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Όπως γίνεται κατανοητό σε ότι αφορά την Ελλάδα και τους γείτονές της, οι αλυτρωτικές τάσεις Σκοπιανών, Αλβανών και Τούρκων είναι μακροχρόνιες εθνικές πολιτικές των χωρών αυτών και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ που σημαίνει πως θα πρέπει στην Ελλάδα να προσαρμοστεί η εξωτερική πολιτική αναλόγως και να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής