«Βιτριολικά» σχόλια του καθηγητή Λύτρα για το κόψιμο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

«Την καθημερινή ενημέρωση τη σταματάς σε φάση ηρεμίας και ύφεσης της πανδημίας, όχι σε φάση έξαρσης κρουσμάτων»

Must Read

Με αναρτήσεις του στο twitter ο  καθηγητής Δημόσιας Υγείας και επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας, σχολιάζει την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το κόψιμο της καθημερινής ενημέρωσης για την επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού, απόφαση που προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται πως έχει προέλθει από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και όχι από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ.

«Πολύ κακή κίνηση, η οποία αν μη τι άλλο δε βοηθάει στην εμπιστοσύνη του κόσμου στις αρχές Δημόσιας Υγείας…  Την καθημερινή ενημέρωση τη σταματάς σε φάση ηρεμίας κ ύφεσης της πανδημίας, όχι σε φάση έξαρσης κρουσμάτων», έγραψε αρχικά και πρόσθεσε με αναφορά στα… ψηλά:

«Να αναφέρω πως αυτό (ημερήσια-εβδομαδιαία) είχε επιχειρηθεί κ τον Ιούνιο 2020 (όταν ήμουν ακόμη στον ΕΟΔΥ). Και πάνω που θα το εφαρμόζαμε, σκάει μια πτήση από Κατάρ με 12 κρούσματα κ το πήραμε πίσω (μάλιστα με απόφαση που λήφθηκε… πολύ πιο “ψηλά” από τη διοίκηση του ΕΟΔΥ)».

Προς συμπλήρωση του τελευταίου του σχολίου (για το 2020), ο καθηγητής έκανε μια ακόμα ανάρτηση, σε πιο… αποκαλυπτικούς τόνους:

«Άντε, θα το αποκαλύψω… Αυτή η φάση περιελάμβανε και τη σουρεάλ κατάσταση ενός προέδρου να μου εξηγεί ότι “έτσι είπε ο πρόεδρος” και γω να αναρωτιέμαι (και εν τέλει να τον ερωτώ) “ποιος πρόεδρος? αφού εσείς είστε ο πρόεδρος…”».

Ο Θεόδωρος Λύτρας προχώρησε και σε μια διευκρίνιση, ότι δεν στρέφεται κατά του ΕΟΔΥ για τη συγκεκριμένη απόφαση και όλοι καταλάβαμε ότι ο οργανισμός απλώς εκτελεί εντολές…

«…Δεν είμαι “κατά ΕΟΔΥ” επειδή κριτικάρω μια συγκεκριμένη απόφαση! Αντιθέτως, είμαι σύμμαχος και αρωγός του ΕΟΔΥ (όσο μ’ αφήνουν τουλάχιστον) και έχω εκτίμηση για την ηγεσία κ τα περισσότερα στελέχη του οργανισμού...».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This