Και οι τράπεζες έκαναν λάστιχο την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας!

ΟΤΟΕ: Επιστολή της διοίκησης για ορθή καταγραφή του ωραρίου

Must Read

Μετά τους εργαζομένους στα σουπερμάρκετ και οι τραπεζοϋπάλληλοι καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες-επιχειρήσεις επιχειρούν με διάφορα κόλπα να καταστρατηγήσουν το πολυδιαφημισμένο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη εφαρμογής του.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε έναν απολογισμό-απολογία και υπόσχεται, για να γλιτώσει την κατακραυγή, εντατικούς ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα, χωρίς όμως να απαντά γιατί τρία χρόνια τώρα η Επιθεώρηση Εργασίας είναι φορέας-φάντασμα και η εργατική νομοθεσία το πιο σύντομο ανέκδοτο στη χώρα. Η ΟΤΟΕ απέστειλε επιστολή προς τις διοικήσεις των τραπεζών, εφιστώντας τους την προσοχή στην ανάγκη ορθής καταγραφής του ωραρίου εργασίας και των τυχόν υπερβάσεων, καθώς και στην ανάγκη διμερούς παρακολούθησης και αντιμετώπισης των παρατηρούμενων προβλημάτων. Σταχυολογώντας, η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων σημειώνει:

Προβλήματα ορθής καταγραφής του πραγματικού χρόνου εργασίας των εργαζομένων με φυσική παρουσία (δήλωση εισόδου μετά την πραγματική έναρξη της εργασίας ή και δήλωση εξόδου πριν από την πραγματική της ολοκλήρωση ή ακόμα και συνέχισή της με μη δηλωμένη τηλεργασία)

Προβλήματα ορθής εφαρμογής των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό των διευθυνόντων υπαλλήλων κατά την απογραφική διαδικασία σε κάθε τράπεζα, με συνέπεια να εμφανίζεται καταχρηστικά ασυνήθιστα υψηλός αριθμός «διευθυνόντων υπαλλήλων» οι οποίοι θεωρούνται «ελεύθεροι ωραρίου»

– Προβλήματα από την εξαίρεση της τηλεργασίας από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Για την εξαίρεση αυτή υπάρχει, από την πλευρά της Πολιτείας, σοβαρή καθυστέρηση ένταξης στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν η ορθή καταγραφή και τήρηση του συμβατικού ωραρίου και η πλήρης άσκηση του δικαιώματος αποσύνδεσης του εργαζομένου, το οποίο στον κλάδο μας, βάσει της οικείας ΣΣΕ, οφείλει να διασφαλίζει πλήρως ο εργοδότης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This