Κοροϊδία των καταναλωτών με την επιλογή του παρόχου!

Θα έχουν μικρότερο χρόνο μετά την παράταση 15 ημερών στις εταιρίες για να ανακοινώσουν τις νέες τιμές με τις χρεώσεις

Must Read

Ηλεκτροσόκ προκαλούν οι αλλεπάλληλες νέες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου αλλά και στις χονδρικές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς παραμένουν σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Αυτή η εξέλιξη, όπως και η ανησυχία για το αν ο αγωγός Nord Stream θα επαναλειτουργήσει μετά τις εργασίες συντήρησης ή θα διακοπεί η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις στη χώρα μας.

Οι πάροχοι ενέργειας κανονικά θα έπρεπε, με βάση το νέο πλαίσιο, να ανακοινώσουν τις νέες τιμές της κιλοβατώρας για τον μήνα Αύγουστο έως τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, η ανακοίνωση των νέων τιμών θα γίνει έως τις 25 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πέντε μέρες πριν από την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με επιστολή προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας τούς δίνει περιθώριο επιπλέον 15 μέρες προκειμένου να ανακοινώσουν τις νέες τιμές με τις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για γκάφα ολκής από το υπουργείο Ενέργειας, που τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό των καταναλωτών, καθώς τους «κόβει» 15 μέρες από την επιλογή της φθηνότερης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην πράξη πρόκειται για τεράστια κοροϊδία έναντι των καταναλωτών, οι οποίοι θεωρείται αδύνατο να αναζητούν στο τέλος κάθε μήνα την καλύτερη προσφορά των παρόχων, αφού οι τιμές θα ανανεώνονται με βάση τον νόμο, σε μηνιαία βάση. Την ίδια ώρα, θεωρείται μάλλον αβέβαιο ότι οι τιμές που θα ανακοινώνουν οι πάροχοι θα περιέχουν σημαντικές διαφορές, αφού οι εταιρίες ενέργειας από την πλευρά τους θα πρέπει να «μαντεύουν» πώς θα κινούνται οι χονδρικές τιμές του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This