Ξεπέρασε τον κίνδυνο η μικρή Ανδριάνα που πνίγηκε μπροστά στη μητέρα της και την επανέφεραν στην Ζαχάρω

Must Read

Ολοένα και βελτιώνεται η κατάσταση της 6χρονης Ανδριάνας που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών, μετά την περιπέτεια που έζησε στο Κάτω Σαμικό Ηλείας όπου παραθέριζε με την οικογένειά της, όταν ήπιε νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Η μικρή ξεπέρασε τον κίνδυνο και πλέον όλοι δηλώνουν ανακουφισμένοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ανδριάνα κινδύνεψε να πνιγεί το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και χρειάστηκε να την επαναφέρουν οι γιατροί. Η 6χρονη ήρθε από την Ελβετία όπου ζει με τους γονείς και την αδελφή της στα Μακρίσια, τόπο καταγωγής τους για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης μάζευε κοχύλια στην παραλία με τα ξαδέλφια της, έπεσε στο νερό και ήπιε μεγάλη ποσότητα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Η μητέρα της και ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο προσέφεραν τις πρώτες βοηθειες και το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί της μικρής που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, στο Ρίο, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το κοριτσάκι, αφού η έκβαση της υγεία του, είναι θετική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Ανδριάννα χθες κατάφερε να κάνει και… βιντεοκλήση στον πατέρα της που βρίσκεται στην Ελβετία και όλες αυτές τις ημέρες η αγωνία του, έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Αρχικά η παρέμβαση της μητέρας στα πρώτα λεπτά του συμβάντος, και ακολούθως του ναυαγωσώστη ήταν καθοριστική. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους από εμάς τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον ΕΕΣ πρέπει να είναι πιο εντατικά. Πέρα από την πρόληψη πιστεύω ότι η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον απλό κόσμο είναι απαραίτητη. Και φυσικά η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε από τον άρτιο χειρισμό που επιφύλαξε το υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, του κέντρου υγείας και του νοσοκομείου Πύργου. Ολοι μαζί πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τη ζωή αυτού του παιδιού» είχε δηλώσει ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This