Κυριακή 20/6/2021

Για να δούμε… Τον Απρίλιο του 2020 θα υδροδοτηθεί (επιτέλους) η Αίγινα;

Τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης της Αίγινας, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού, παραλίας, πυθμένα και υπεδάφους του βυθού της θάλασσας για την εκτέλεση χερσαίων έργων απαραίτητων για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού από το Πέρανι της Σαλαμίνας μέχρι τον Λιμένα Λεοντίου της Αίγινας.

Η υπογραφή αυτή συμβάλλει στην τελική αδειοδότηση του έργου, που αναμενόταν από το 2015, οπότε και δημοπρατήθηκε. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2017 και οι εργασίες πόντισης του αγωγού, που ουσιαστικά είχαν σταματήσει από το 2018, εγκρίθηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται άμεσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής δρομολόγησαν την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας.

«Το έργο αυτό, το οποίο είχε τελματώσει για πολλά χρόνια, θα παρέχει τη δυνατότητα στο νησί να έχει ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού, καθώς πλέον θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ