Κεραμέως και Φίλης έκαναν τη Βουλή… ριάλιτι σόου!

Εκείνος την αποκάλεσε «κακομαθημένη» δις και εκείνη τον χαρακτήρισε «ψεύτη»

Must Read

Πρόβα σύγκρουσης έκαναν Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, εν όψει της αυριανής εισαγωγής του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή για την κόντρα στάθηκε ο ισχυρισμός της υπουργού Παιδείας περί υπουργικής απόφασης Γαβρόγλου η οποία επέβαλε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των φοιτητών για τους αντιπροσώπους τους στις Συγκλήτους και στα συλλογικά όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως η επίμαχη απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά σε ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών, αποκαλώντας την, και μάλιστα δις, «κακομαθημένη». «Λέτε διαρκώς ψέματα. Είστε κακομαθημένη. Να διορθώνετε τα λάθη σας, όπως έκανα κι εγώ» φώναζε ο Νίκος Φίλης, με τη Νίκη Κεραμέως να δηλώνει πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει τη συζήτηση υπό αυτούς τους όρους, κατηγορώντας τον πως εκείνος είπε ψέματα νωρίτερα για τον φετινό αριθμό των εισακτέων.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, που αλλάζει άρδην τα ΑΕΙ, θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια σε μια τουλάχιστον διήμερη συνεδρίαση, με τη Νίκη Κεραμέως, παρά τις πάνδημες αντιδράσεις, ιδίως όσον αφορά τις αλλαγές στις διοικήσεις, να μην κάνει βήμα πίσω. Όπως υποστήριξε, δε, υπάρχει συναίνεση στο μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου, ενώ αναφορικά με τις επικρίσεις για το άρθρο του νομοσχεδίου που, όπως καταγγέλλεται, καταργεί τα νομικά πρόσωπα που διαχειρίζονται τα πανεπιστημιακά δάση, η Νίκη Κεραμέως επέμεινε πως «δεν αλλάζει το νομικό καθεστώς, η συγχώνευση δεν θα βλάψει τα συμφέροντα κανενός υπαλλήλου. Απλώς βάζουμε οικονομίες κλίμακας».

Πάντως, ο Νίκος Φίλης κάλεσε την υπουργό να ακούσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και να αποσύρει τη διάταξη, σχολιάζοντας πως «η επιμονή δείχνει την ενοχή σας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This