Νίκος Χατζηκώστας: Πέθανε ο Paezano της Κυψέλης – Κυκλοφορούσε με μια μαϊμού στον ώμο

«Έφυγε» ο εκκεντρικός εστιάτορας που άφησε το στίγμα του στη νυχτερινή Αθήνα των 80’s και των 90’s

Must Read

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός εστιάτορας Νίκος Χατζηκώστας -γνωστός ως Paezano– που άφησε το στίγμα του στη νυχτερινή Αθήνα των 80’s και των 90’s.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας που κυκλοφορούσε πάντα με γούνες, καπέλα, χοντρά γυαλιά ηλίου, συνήθιζε να έχει στον ώμο του ένα σκανδαλιάρικο μαϊμουδάκι που έκλεψε την παράσταση.

Ήταν ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου Paesano, στην Κυψέλη, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, γι αυτό και όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν με το όνομα του περίφημου ρεστοράν.

Θαμώνες στο εστιατόριό του ήταν επιχειρηματίες, γνωστοί ηθοποιοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο ίδιος έγινε πρώτο θέμα στις εφημερίδες όταν «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του, το 1984 και την επόμενη μέρα τοιχοκολλήθηκαν κηδειόχαρτα με το όνομά του. Ωστόσο δεν ήταν παρά μια καλοστημένη φάρσα για την πρωταπριλιά με μια φωτογραφία που είχε υποστεί επεξεργασία.

Σε συνέντευξή του στο newsbeast, περιγράφοντας μια δικαστική περιπέτεια, μίλησε για το ευτράπελο μέσα στα δικαστήρια με την μαϊμού του: «Είχα μαζί μου πάντα από μία μαϊμού που καθόταν στους ώμους μου. Σε μία από αυτές τις εμφανίσεις έλυσα τη μαϊμού μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και έγινε χαμός! Άρχισαν όλοι να την κυνηγάνε! Εκείνη έπιανε τα δικόγραφα στα χέρια και τα πετούσε στον αέρα! Προσπάθησε να την πιάσει η αστυνομία. Τελικά εκείνη έφτασε στην ταράτσα του κτιρίου. Της φώναζα να κατέβει, τίποτα εκείνη! Τελικά ήρθε η πυροσβεστική. Τους ζήτησα να μου φέρουν μια μπανάνα. Έτσι καταφέραμε να την πιάσουμε».

Το 1997 πούλησε το μαγαζί του και πήγε να ζήσει στην Κρήτη: «Κάποια στιγμή η Φωκίωνος άρχισε να αλλάζει. Άρχισε να γυρίζει περισσότερο στα καφέ. Έτσι για ένα διάστημα έκανα κι εγώ καφέ το μισό μου μαγαζί. Ήταν εξωτικό, με φοίνικες, μαξιμαλιστικό. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να αποφασίσω εάν θα πήγαινα στην πλατεία Αβησσυνίας που γινόταν τότε το στέκι της εποχής. Τελικά βρέθηκε κάποιος το 1996, μου έδωσε πολλά λεφτά, και  το πούλησα. Στενοχωρήθηκα πολύ είναι αλήθεια. Είχα πάρει όμως τις αποφάσεις μου» είχε δηλώσει.

(Φωτογραφίες: newsbeast)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This