Για ανησυχητική πίεση στα νοσοκομεία «μιλάει» η ΠΟΕΔΗΝ

Ζητάει άμεσα από την πολιτεία ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ενώ ο Πλεύρης τα βλέπει όλα καλά, όλα ανθηρά

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την ώρα που αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να δηλώνει ότι… αιφνιδιάστηκε από την αύξηση εν μέσω καλοκαιριού και τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να τα βλέπει όλα καλά, όλα ανθηρά!

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας τον υψηλό αριθμό θανάτων σε σχέση με πέρυσι, σημειώνει ότι «την εβδομάδα 4 με 10 Ιουλίου εφέτος, ανακοινώθηκαν 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους. Δηλαδή, 175 θάνατοι σε μία εβδομάδα. Πέρυσι, 4 με 10 Ιουλίου 2021, είχαμε 53 θανάτους. Πολύ περισσότερους θανάτους εφέτος σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτό προσοχή, δεν μπορούμε να το παίρνουμε αψήφιστα», προειδοποιεί ανήσυχος.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι νοσηλεύονται συνολικά 2.210 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία. Συνολικά, διατίθενται 4.015 κλίνες από το σύστημα σε δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, παιδιατρικά, ψυχιατρικά νοσοκομεία. Στις 5 Ιουλίου νοσηλεύονταν 1.874 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, στις 3.865 κλίνες συνολικά που διατίθενται. Αύξηση νοσηλευόμενων 20% σε μία εβδομάδα! «Ημέρα με την ημέρα τα νοσοκομεία δεσμεύουν περισσότερες κλίνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και καταλήγει: «Ασκείται πίεση λοιπόν στα νοσοκομεία. Για άλλη μια φορά, προσαρμόζεται η λειτουργία των νοσοκομείων, δεσμεύοντας κλινικές για περιστατικά κορωνοϊού, σε βάρος των γενικών περιστατικών. Γι’ αυτό και βλέπουμε αύξηση των ράντζων».

Στα όριά του και το αποδεκατισμένο προσωπικό, αφού σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «δουλεύουμε εφέτος με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι. Συνταξιοδοτήσεις, άδικες χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος αναστολές εργασίας, νοσήσεις κ.λπ.».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνιστά μεγάλη προσοχή στα μέτρα προστασίας και τονίζει: «Μάσκες, μάσκες, μάσκες! Προσοχή». Ζητάει ακόμη άμεσα ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This