Κάσος: Παραμένει χωρίς πλοίο το νησί εδώ και μια εβδομάδα – Υπονομεύουν τον τουρισμό

Αγανάκτηση των κατοίκων

Must Read

Χωρίς πλοίο έχει μείνει εδώ και μία εβδομάδα η Κάσος με αποτέλεσμα οι τοπικοί φορείς να καταγγέλλουν υπονόμευση του νησιού εν μέσω τουριστικής περιόδου. 

Ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το νησί εδώ και μια εβδομάδα.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, υπάρχουν ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον την τουριστικής σεζόν. Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από κόσμο και εμείς είμαστε εντελώς “νεκροί”», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Εκτός από την Κάσο προβλήματα έχει και η Κάρπαθος αλλά εκεί υπάρχει το μεγάλο αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερωτόκριτος τόνισε ακόμα πως «Πλήττεται και το εμπόριο της Καρπάθου καθώς με τη μη έλευση του καραβιού έχουν μείνει νταλίκες στον Πειραιά. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ναύλωσε ένα Ρο-Ρο (σ.σ. πλοίο για την μεταφορά τροχοφόρων φορτίων) για το Ηράκλειο και σήμερα θα πάει προς Κάρπαθο και Κάσο μεταφέροντας ευπαθή εμπορεύματα και φάρμακα. Η Ανάφη συνδέεται καθημερινά με τη Σαντορίνη».




Τη Δευτέρα (18/7) αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του δημάρχου με αρμόδιους φορείς στην Αθήνα, έτσι ώστε να συζητήσουν για το μέγα ζήτημα που έχει προκύψει. Το ταξίδι πλέον με το αεροπλάνο κοστίζει 250 ευρώ το άτομο και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για όποιον θέλει να επισκεφθεί το νησί ή να ταξιδέψει από αυτό προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This