Δυο χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στον Έβρο – Υπερπροσπάθεια να μην μπει στην «καρδιά» του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς

Ανοίγει αντιπυρικές ζώνες ο Στρατός

Must Read

Όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και του Στρατού έχουν επικεντρωθεί για να μην περάσει το πύρινο μέτωπο στην «καρδιά» του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, που καίει την τραχεία πεύκη, το είδος πεύκου που ευδοκιμεί στην περιοχή.

Σε δυο χιλιόμετρα υπολογίζεται το μέτωπο της φωτιάς και εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα. Το Μηχανικό του Στρατού με τα μηχανήματά του στήνει αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψει το μέτωπο και να μην κινδυνεύσει με καταστροφή το μοναδικό δάσος της Δαδιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και 33 άτομα του Στρατού Ξηράς.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχει σχεδιαστεί τα εναέρια μέσα να ξεκινήσουν τις ρίψεις σε δύο κύματα. Στην από αέρος επιχείρηση θα πάρουν μέρος 2 ελικόπτερα Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117.

https://www.youtube.com/watch?v=jj3p855lIqg&t=3s

 

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ασθενείς, αλλά το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της βλάστησης, όπως λένε και αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Καλύτερη η εικόνα στην Ηλεία

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ξέσπασε το νέο μέτωπο στην περιοχή Βάρδα. Το πρώτο ξεκίνησε στις 10.40 το πρωί στα Άγναντα, με τις φλόγες να φτάνουν στα σπίτια. Το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 16.45 στην περιοχή Τραγανό και στις 18.48 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σίμιζα.




Στο τρίτο μέτωπο η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού. Στην πυρκαγιά στο Τραγανό επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. Στο μέτωπο της φωτιάς στα Άγναντα επιχειρούν πλέον 36 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Στη φωτιά στον Άγναντα τρεις πυροσβέστες αντιμετώπισαν προβλήματα, με τον έναν να μεταφέρεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα. Ήδη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This