Ενίσχυση των υποδομών στο ακριτικό Καστελόριζο

Παραδόθηκε το έργο που θα καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού

Must Read

Μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφτηκε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στο Καστελόριζο για τη συμμετοχή του στο συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη, διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων (ΑΣΔΕΝ), του μείζονος σχηματισμού στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκει το σύμπλεγμα Μεγίστης, επισκέφτηκε:

  • το τύπου «Ρουσέν» ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΔΑΝΙΟΛΟΣ P68, όπου ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη πλωτάρχη Νικόλαο Γκρέκα και ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του πλοίου,
  • την έδρα της Διοίκησης Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της, συνταγματάρχη Βασίλειο Μήτσιο, για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της διοίκησης και συνομίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Επίσης, ενημερώθηκε και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή του νέου κτιρίου για τη διαμονή του προσωπικού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υφυπουργός μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιο Μάνο επιθεώρησαν και παρέδωσαν προς χρήση, χθες, εγκατάσταση στατού μετατροπέα (converter) επ’ ωφελεία του Πολεμικού Ναυτικού στον λιμένα του Καστελόριζου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, το σημαντικό αυτό έργο υποδομής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, σε στενή συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μεγίστης.

Η εγκατάσταση του στατού μετατροπέα θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο Καστελόριζο. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλει αφενός μεν στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της Κρήτης και του ανατολικού Αιγαίου, αφετέρου δε στη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου, καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη νήσο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This