Έτσι στήνεται διεθνώς η τουρκική προπαγάνδα

Τώρα η Θράκη;

Must Read

Ενόσω η Ελλάδα περνάει «ήρεμο καλοκαίρι»-ο Ερντογάν επεκτείνει τα δεινά εναντίον μας.

Ερντογάν: Η Ελλάδα υπονομεύει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης

TRT Francais-27.07.2022

(μετάφραση-σχόλιο από Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη)

“Η Ελλάδα υπονόμευσε πρόσφατα σκόπιμα τις διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ιδίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Η Ελλάδα υπονομεύει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης (AA)

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέδωσε την Κυριακή βιντεοσκοπημένο μήνυμα με αφορμή την 99η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Σημείωσε ότι η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης είναι ένα από τα ιδρυτικά έγγραφα της Τουρκικής Δημοκρατίας.

“Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, χαράχτηκαν τα χερσαία σύνορά μας, καταργήθηκαν οι συνθηκολόγηση, κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς των ελληνικών νησιών κοντά στις ακτές μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τόνισε ότι η Τουρκία παρακολούθησε σχολαστικά την εφαρμογή της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης στα 99 χρόνια από την υπογραφή της.

“Ωστόσο, πρόσφατα, οι όροι που προβλέπονται στη συνθήκη, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας, αγνοούνται ή μειώνονται σκόπιμα, ιδίως από την Ελλάδα”, πρόσθεσε. Αυτή η κατάσταση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας και την αρχή της πίστης στη συνθήκη, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας. Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή και για την προστασία των δικαιωμάτων του αγαπημένου μας έθνους”.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία ενισχύει την ενεργό θέση της σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα κάνοντας ένα σταθερό βήμα προς το 2023, την 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This