Δύο χρόνια μετά τη φονική κακοκαιρία «Θάλεια», οι νεκροί της Εύβοιας ακόμα ζητούν δικαίωση

«Αγνοείται» το πόρισμα

Must Read

Τον Αύγουστο του 2020 το επιτελικό κράτος πιάστηκε στον ύπνο παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων (déjà vu…) για την κακοκαιρία Θάλεια και μετά από ισχυρή καταιγίδα στην Αρτάκη και στο Λευκαντί Δήμου Χαλκιδαίων, 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ανάμεσα  τους ένα μωρό 8 μηνών, που το πήρε το νερό από την αγκαλιά της μητέρας του και το βρήκαν την άλλη μέρα σε έναν σκουπιδότοπο 1 χλμ μακριά, αλλά και ένας 72χρόνος Κύπριος διπλωμάτης που ξεβράστηκε μετά από μέρες στο Κάλαμο.

Υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία, με το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας να διενεργεί έρευνα σε κακουργηματικό βαθμό για το αδίκημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», ενώ ο Πταισματοδίκης της περιοχής θα διερευνούσε εάν προκύπτουν παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα και ευθύνες φορέων και αρμοδίων.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο (τότε) Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο (τότε) υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, είναι μεταξύ των «φορέων» και των «αρμοδίων».

Μάλιστα, σχεδόν ένα χρόνο μετά (Ιούλιος 2021) το χαμό των οκτώ ανθρώπων, η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου είχε καταγγείλει ότι οι αρμόδιοι ακόμα έκαναν έρευνα, ενώ σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Λήλαντα… σχολίαζαν προ ημερών (Ιούλιος 2022) ότι «η κατάσταση σήμερα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από πριν».

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την τραγωδία, το πόρισμα που επιρρίπτει τυχόν ευθύνες, φαίνεται πως ακόμα εκκρεμεί. Το μόνο που ακούγεται γι’ αυτή την υπόθεση είναι… τίποτα.

Εικόνα καταστροφής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This