Βράβευσαν τον Τσούκαλη για τη δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας

Must Read

Μια ξεχωριστή βράβευση έλαβε χώρα στην Αμφίπολη την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του 1ου Συμποσίου Τέχνης, καθώς τιμήθηκε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης για τη δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας.

«Ηταν μια μοναδική εμπειρία την οποία απόλαυσα πραγματικά στο πλαίσιο της μοναδικής τριήμερης φιλοξενίας. Θεωρώ τη βράβευσή μου στην Αμφίπολη για τα 30 χρόνια αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία εντελώς σημειολογική. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο της Αμφίπολης Στέργιο Φρανστανλή, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Σωτηρία Καλακίδα και την εκλεκτή φίλη Ελπίδα Παπαδανιήλ για την τιμητική πρόσκληση και τη βράβευσή μου στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή, διότι πασχίζουν για την ανάδειξη του μνημείου στον Τύμβο Κάστα και για την αξιοποίηση όλης της περιοχής» ανέφερε ο ερευνητής.

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης διοργανώθηκε από την Πέμπτη ως την Κυριακή με σκοπό να αναδείξει τις δημιουργίες καλλιτεχνών οι οποίες ήταν εμπνευσμένες από την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Η βράβευση του κ. Τσούκαλη έγινε τη δεύτερη ημέρα. Μάλιστα, τον ερευνητή περίμενε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ο δήμαρχος Αμφίπολης του παρέδωσε ένα αντίγραφο του λέοντα της Αμφίπολης. Την πρώτη μέρα του συμποσίου η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη αναφέρθηκε στη λιγότερο γνωστή δράση του Γιώργου Τσούκαλη κατά της αρχαιοκαπηλίας και τον συνεχάρη για το έργο του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This