Καλά νέα για τις μωβ μέδουσες!

Παρατηρείται αραίωση των πληθυσμών

Must Read

Αισιόδοξη είναι η εικόνα από τις παραλίες της χώρας, αφού οι μωβ μέδουσες έχουν απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με τους παραθεριστές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους ανέμους με βόρεια διεύθυνση.

Αν και επʼ ουδενί δεν μπορεί ακόμη να χαρακτηριστεί ολοκληρωτική, η απομάκρυνση των επικίνδυνων μοβ μεδουσών είναι αισθητή και ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά των βοριάδων που πνέουν κυρίως στο Αιγαίο περίπου από το τέλος Ιουνίου. Επί του παρόντος, παρατηρείται αραίωση των πληθυσμών και διασπορά τους, ενώ τα κρούσματα σε λουομένους δημοσιοποιούνται μέσω των social media σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι οι μέδουσες εξακολουθούν να περιφέρονται στον Αργοσαρωνικό και στις ακτές της Αττικής, στις Κυκλάδες, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Με δεδομένο ότι οι μέδουσες είναι παθητικά όντα, δηλαδή δεν μετακινούνται με κάποιου είδους αυτόνομη βούληση αναζητώντας τροφή ή καλύτερες συνθήκες, ο παράγοντας του ανέμου είναι καθοριστικός. Οι ωκεανολόγοι επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη μαζική μετανάστευση προς το Αιγαίο και το Ιόνιο θαλασσίων οργανισμών όπως οι μέδουσες. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το κοινό δεν θα πρέπει να παρασύρεται από μια παροδική ύφεση. Οι μοβ μέδουσες ακολουθούν έναν κύκλο παραμονής ανά γεωγραφική περιοχή τριετούς, περίπου, διαρκείας. Αν ισχύει αυτό ως κανόνας, τότε η πλήρης απαλλαγή των ελληνικών παραλιών από τις μοβ μέδουσες αναμένεται τον ερχόμενο χειμώνα. Συνεπώς, προς το παρόν απαιτείται προσοχή και ενημέρωση, τόσο για τα είδη μεδουσών όσο και για όποιες παρενέργειες μπορεί να επιφέρει τυχόν επαφή μαζί τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This