Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ποια θέματα απασχόλησαν τις εργασίες του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, σήμερα Δευτέρα 07/10, οι συζητήσεις του στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Οι συζητήσεις αφορούσαν σε ζητήματα ασφάλειας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέματα αστυνομικής συνεργασίας και κυβερνοασφάλειας και τη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί διμερής συνάντηση, στην οποία, από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο κ. Τσαντ Γουλφ, ο οποίος εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Στρατηγικής.

Κατόπιν ακολούθησε συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών σε πλήρη σύνθεση. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της.

Συμφωνήθηκε, επίσης, επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον. Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ