Ανησυχία για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κόνιτσα Ιωαννίνων – Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Must Read

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει να καίει σήμερα η φωτιά που ξέσπασε χθες Σάββατο σε δασική έκταση στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, εξακολουθώντας να προκαλεί ανησυχία ένεκα των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Άλλωστε, υπάρχει φόβος να φτάσει η φωτιά σε διάσπαρτα παλιά ναρκοπέδια που βρίσκονται στην περιοχή. Πάντως, από σήμερα το πρωί, η φωτιά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, άρχισε να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, χάρη και στα εναέρια μέσα που επιχειρούν στο σημείο.

Παρά το γεγονός, εξάλλου, ότι εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, η φωτιά δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για το χωριό Αμάραντος και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής.




Σε ύφεση, την ίδια ώρα, είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, με 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.




Την ίδια ώρα, 41 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στη χώρα μας, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Δευτέρα 08 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας) και
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, Π.Ε. Θάσου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This