Οριοθετημένη η φωτιά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

«Τα ελικόπτερα που επιχείρησαν και επιχειρούν έσβησαν τη φωτιά πριν έρθει στο ξενοδοχείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης που προέβη στην προληπτική εκκένωση της επιχείρησής του

Must Read

Με βάση σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυργιώτικα του δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, είναι, πλέον, οριοθετημένη.

Στο σημείο, ως είθισται, εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, αλλά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, κανένα σπίτι δεν κάηκε από τη φωτιά, ενώ εκκενώθηκε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ένα μικρό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου της περιοχής».

«Η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα και χωράφια», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι με υψηλή θερμοκρασία».

Στιγμές αγωνίας

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Περιβόλι» που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο της φωτιάς, δήλωσε στο newsit.gr πως αναγκάστηκε να εκκενώσει την επιχείρησή του. «Όταν ξεκίνησε η φωτιά οι περισσότεροι πελάτες ευτυχώς έλειπαν. Όσους ήταν εδώ μαζί με το προσωπικό, τούς βγάλαμε από το κτίριο και με τα δικά τους οχήματα, συνοδεία της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου εξελισσόταν η φωτιά. Τους πήγαν μακριά από το χωριό. Εκείνη την ώρα έπρεπε όλα να γίνουν άμεσα γρήγορα. Μείναμε μόνο εμείς με τον συνέταιρό μου, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε και εμείς να φύγουμε, γιατί η φορά του ανέμου και τα ελικόπτερα που επιχείρησαν και επιχειρούν την έσβησαν τη φωτιά πριν έρθει στο ξενοδοχείο», ανέφερε, περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησε εκείνος, ο συνέταιρός του, το προσωπικό και οι επισκέπτες, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

«Δεν έχει υποστεί καμία ζημιά το κτίριο. Έχει έρθει και ο διοικητής της τοπικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής να ελέγξει, έχει κάνει την τελική αυτοψία και περιμένω την τελική επιβεβαίωση, προκειμένου να επιστρέψουν πίσω όλοι οι επισκέπτες μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή την ώρα έχει σβήσει στο μεγαλύτερο μέρος η φωτιά και τώρα «επιχειρούν μόνο για να σβήσουν τις τελευταίες εκτάσεις από όπου βγαίνουν μόνο καπνοί, δεν βλέπω καν μικροεστίες», καταλήγει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Θυμίζουμε ότι φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This