Δευτέρα 14/6/2021

Συρίγος: Δεν αποκλείεται πολεμική σύρραξη των Τούρκων με την Γαλλία

Την ανησυχία του ότι οι τουρκικές γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε πολεμική σύγκρουση εξέφρασε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της Ν.Δ., Αγγελος Συρίγος, και μάλιστα πρόσθεσε πως βλέπει θερμό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας με εμπλοκή της Ελλάδας.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής σημείωσε ότι οι Τούρκοι «τραβάνε το σχοινί με το “Γιαβούζ”» και εκτίμησε ότι «θα πάνε στο βόρειο τμήμα του Τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ και θα πάνε και θα κάνουν γεώτρηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε πολεμική σύγκρουση». Οπως εξήγησε ο κ. Συρίγος, «αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζονται μόνο τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τα δικαιώματα των δύο εταιριών», της γαλλικής Total και της ιταλικής ENI.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων, σε συνδυασμό με την αδιαλλαξία τους, δεν αφήνει περιθώρια… διαπραγματεύσεων και, κατά συνέπεια, η πολεμική σύρραξη είναι ένα πιθανό σενάριο. «Είμαστε σε μια φάση που η μία πλευρά απειλεί την άλλη και το αντίθετο. Οι Τούρκοι λένε ότι θα κάνουν γεώτρηση ο κόσμος να χαλάσει και από την άλλη μεριά ψαρεύουν για να δουν αντιδράσεις» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων μπλεγμένη εκεί. Δεν είναι θέμα αν μπορούμε ή δεν μπορούμε. Η στρατιωτική εμπλοκή θα κριθεί από την πολιτική ηγεσία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ