Το μεγάλο «παιχνίδι» στη νοθεία των καυσίμων – Έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Και κάτω από 10% την πιάνουμε τη νοθεία, είναι ξεκάθαρο αυτό» - «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές»

Must Read

Το φαινόμενο της νοθείας των καυσίμων γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο και βυθίζει στην απελπισία τους άτυχους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία παθαίνουν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της σκάρτης βενζίνης.

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα μίλησε στο Open για τη νοθεία και τα προβλήματα που βγαίνουν στα αυτοκίνητα, ενώ «κάρφωσε» και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προ ημερών είχε κάνει τρομακτικά προκλητική αβάντα στους επιτήδειους που νοθεύουν τα καύσιμα:

«Το μεγάλο παιχνίδι είναι στη νοθεία. Εκτός του ότι σας αδικούν στην τσέπη, καταστρέφουν και το αυτοκίνητό σας. Αυτό που είπε ο Υπουργός (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης), ότι κάτω από 50% δεν πιάνουμε τη νοθεία, δεν το δέχομαι. Και κάτω από 10% την πιάνουμε, είναι ξεκάθαρο αυτό. Αν δεν το πιάνουν τα εργαλεία τους, να τα εξελίσσουν. Δεν γίνονται πολλοί έλεγχοι πάνω στη νοθεία. Οι “μαμάδες” εταιρείες που έχουν μαγαζιά με το σήμα τους, δεν έχουν ευθύνη όταν κάποιος πουλάει πολύ φθηνά. Όλοι θέλουμε να βγάλουμε χρήματα. Άλλοι τίμια κι άλλοι περίεργα».

Σύμφωνα με την κ.Ζάγκα, «όταν ο καταναλωτής βλέπει μια κραυγαλέα χαμηλή τιμή, να υποψιάζεται και την ποιότητα του καυσίμου. Κάνει μπαμ. Είναι αυτή η τιμή που λέμε κάτω από την τιμή κόστους. Πολλές φορές αυτοί πωλούν και πιο κάτω από την τιμή που πουλάει το διυλιστήριο».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές»

Σε ερώτηση τι να περιμένουμε το προσεχές διάστημα, μετά τη νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής τόνισε:

«Στην τελευταία μου παραλαβή, τη Δευτέρα, “τσίμπησε” η τιμή. Η αμόλυβδη έχει φθάσει πάλι στα 2 ευρώ. Μπορεί να τη βρείτε 2.10, 2.18… Ανεβαίνει διεθνώς και το βαρέλι. Τα τιμολόγια που έρχονται έχουν καινούργιες τιμές, οπότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές μας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους, που θα είναι μέχρι τέλος του έτους. Αυτό μας περιορίζει πάρα πολύ».

Όσο για το ενοχλητικό φαινόμενο που παρατηρείται στα πρατήρια, με την άμεση αύξηση στην αντλία όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή του πετρελαίου, αλλά την πολύ καθυστερημένη πτώση όταν  πέφτει η διεθνής τιμή, η κ.Ζάγκα δικαιολογήθηκε:

«Θα πάτε, λοιπόν, να κάνετε ένα πολύ ωραίο ρεπορτάζ στα διυλιστήρια, γιατί τα τιμολόγια έρχονται σε μας. (…) Οι πρατηριούχοι είμαστε φοροεισπράκτορες, όχι οι άλλοι που μπήκαν και ξεπλένουν χρήματα. Όταν έρχεται λοιπόν το τιμολόγιο και έχει πτωτική τιμή, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την ρίξουμε. Αφήστε που υπάρχει και το πλαφόν».

Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τόνισε ότι «αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, θα επηρεαστεί αναπόφευκτα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This