Νεκροί εντοπίστηκαν η 76χρονη μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, Σοφία και ο 53χρονος αδελφός του, Θεόδωρος στο αυτοκίνητο που έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.
Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαυρίκος είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.
Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.
Νωρίτερα, σε βάθος 32 μέτρων, είχε εντοπισθεί το αυτοκίνητο, που το μεσημέρι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.
Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.
Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.
Ακολούθησε η έκδοση εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Οι χαμηλές κυκλοφορίες των εφημερίδων του δεν εμπόδισαν τη λήψη κρατικής διαφήμισης, με πολλούς να εγείρουν ενστάσεις για το δυσανάλογο σε σχέση με την απήχηση που είχαν τα ΜΜΕ του με το τίμημα της διαφήμισης που εισέπραττε.
Τέλεσε και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Το 2015 ίδρυσε και το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».