Αυτό είναι το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 15χρονου στη Χαλκιδική

Αιτία θανάτου ο πνιγμός - Γιατί στο πιστοποιητικό θανάτου γίνεται αναφορά στην καρδιά του άτυχου παιδιού

Must Read

Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος του 15χρονου νέου στη Χαλκιδική (στην παραλία των Νέων Φλογητών), όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου παιδιού.

Όπως ανέφερε ο Alpha, η ιατροδικαστική εξέταση έγινε στα Διαβατά και στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται το εξής: «Πνιγμός εντός ύδατος, μακροσκοπική εικόνα μυοκαρδίου, αναμονή περαιτέρω εξετάσεων».

Σύμφωνα με το κανάλι, γιατρός με τον οποίο επικοινώνησε για την αναφορά σε «μακροσκοπική εικόνα μυοκαρδίου», εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως είδαν την καρδιά από μακριά (εξεταστικά εννοώντας) και πως θα χρειαστούν πιο λεπτομερείς εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύνδεση της καρδιάς με τον θάνατο του 15χρονου.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό, αναφέρεται ο πνιγμός.




Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, σχολίασε το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα των ανηλίκων να πηγαίνουν μόνοι τους στη θάλασσα:

«Ο νόμος για τον 15χρονο προβλέπει ότι με τη συναίνεση του γονέα μπορεί ακόμα και να εργαστεί. Κατά συνέπεια, όταν δίνει ο γονιός άδεια για να εργαστεί ένα παιδί 15 ετών πολύ άνετα μπορεί να του έχει δώσει άδεια για να κάνει μπάνιο. Θεωρώ ότι από νομικής πλευράς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο λάθος, ή κάποια πλημμέλεια».




Το χρονικό της τραγωδίας – Νόμιζαν ότι τους έκανε πλάκα

Η μονοήμερη εκδρομή φίλων από το Λιποχώρι Σκύδρας στην παραλία των Νέων Φλογητών της Χαλκιδικής έμελλε να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ο 15χρονος και οι φίλοι του έφτασαν στη Χαλκιδική με τουριστικό λεωφορείο και στη συνέχεια έκατσαν σε beach bar των Νέων Φλογητών για να κολυμπήσουν.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι οι φίλοι του άτυχου 15χρονου φέρεται να αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς βρισκόταν στο νερό μπρούμυτα και δεν ανταποκρινόταν καθώς του μιλούσαν. Αρχικά πίστεψαν πως ο 15χρονος τους έκανε πλάκα, όμως γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.

Αμέσως έσπευσαν, μαζί με άλλους λουόμενους, να τον βγάλουν στη στεριά αλλά ο έφηβος ήταν ήδη νεκρός παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων έσπευσαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ναυαγοσώστης που βρισκόταν στην παραλία του έκανε ΚΑΡΠΑ, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά καθώς ο 15χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This