Κορωνοϊός: Ο Οκτώβρης τρομάζει τους ειδικούς – Πιθανό και κάποιο νέο στέλεχος

Προκαλεί ξανά αναφερόμενος στους θανάτους

Must Read

Εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού για την οποία μίλησε σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε: «Φαίνεται ότι πηγαίνουμε στην ολοκλήρωση της θερινής έξαρσης του κορωνοϊού με σταθερή πτώση των θανάτων και των εισαγωγών» και συνέχισε λέγοντας πως «θα υπάρξει αύξηση της μεταδοτικότητας στα μέσα Οκτωβρίου».

Αναφερόμενος στον υψηλό αριθμό θανάτων (200 την εβδομάδα κατά μ.ό) ο Γκίκας Μαγιορκίνης προκαλεί καθώς δήλωσε ότι «κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα έχουμε 2.500 θανάτους από οποιαδήποτε αιτία. Ο κορωνοϊός έχει θετικότητα 7 – 8%». Με αυτό το δεδομένο όπως είπε, ένα ποσοστό 10% είναι συγκυριακό, υποστηρίζοντας ότι «είναι άνθρωποι που πέθαναν με κορωνοϊό και όχι εξαιτίας του».




Όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης η πλεονάζουσα θνησιμότητα φαίνεται ότι είναι από τις χαμηλότερες που έχουμε στην Ευρώπη προσθέτοντας ότι «εδώ και αρκετούς μήνες όλα τα κρούσματα είναι από την Όμικρον».

Μαγιορκίνης: Η ατομική υγιεινή παίζει ρόλο στα σχολεία

«Αυτή την στιγμή, έτσι κι αλλιώς τα μέτρα στην κοινότητα είναι ελάχιστα. Η ατομική υγιεινή παίζει ρόλο». Όπως τόνισε, «το άνοιγμα των σχολείων σε αυτήν την πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση, όπου τα νοσοκομεία δεν πιέζονται, αντανακλούν τα μέτρα που υπάρχουν στην κοινωνία. Αν δούμε ότι τα νοσοκομεία δεν πιέζονται, θα πρέπει να γίνει μέσα σε μια κανονικότητα. Αν δούμε έξαρση και πρέπει να ληφθούν οριζόντια μέτρα, θα πρέπει να ληφθούν και στα σχολεία» τόνισε.

Νέο στέλεχος τον Οκτώβρη 

Mιλώντας για το πώς θα επηρεάσει η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στην καθημερινότητά τους ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε «θα υπάρξει αύξηση της μεταδοτικότητας στα μέσα Οκτωβρίου. Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε και κάποιο νέο στέλεχος».

Σύμφωνα με τον ειδικό, «η έξαρση θα είναι διαχειρίσιμη εξαιτίας των εμβολιασμών». Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια ανέφερε ότι τα περιμένουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα επισήμανε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων, κάτω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και πρέπει να το κάνουν».

Μιλώντας για το ποιες ηλικιακές ομάδες έχουν προτεραιότητα ο κ. Μαγιορκίνης διευκρίνισε ό,τι «στο Ηνωμένο Βασίλειο η σύσταση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι άνω των 50 ετών. Περιμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν στην Ελλάδα»

Αναφορικά με τον Κένταυρο εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και αν εμφανιστεί στη χώρα μας δεν «θα πάρει κεφάλι», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This