Λιμάνι – αεροδρόμιο σε 55’ λεπτά από το 2021

Must Read

Τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών μπαίνει το καλοκαίρι του 2020, όταν και θα είναι έτοιμοι οι τρεις πρώτοι νέοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2021, θα ανοίξουν για το κοινό οι επόμενοι τρεις σταθμοί: Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο. Με τη δημιουργία του σταθμού του Πειραιά λύνεται και το πρόβλημα των τουριστών που έρχονται με αεροπλάνο στην Αθήνα, αλλά θέλουν να φτάσουν στο λιμάνι, για να μεταβούν στα νησιά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Νίκο Κουρέτα, το έργο θα μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως, με 115.000 πολίτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών και τη διαδρομή Λιμάνι-Αεροδρόμιο να φτάνει τα 55 λεπτά.

Όπως εξήγησε ο κος Κουρέτας από το βήμα του συνεδρίου Athens Investment Forum, στο στάδιο της δημοπράτησης παραμένει το έργο της Γραμμής 4, το πρώτο τμήμα της οποίας είναι μήκους 13 χιλιομέτρων με 15 σταθμούς, με τρένα χωρίς οδηγό, συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας και προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην επέκταση του τραμ στον Πειραιά, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, η ημερήσια κίνηση εκτιμάται σε 35.000 νέους επιβάτες.

Ο απολογισμός της τελευταίας 20ετίας είναι: 60 χιλιόμετρα γραμμών μετρό, που  έχουν τεθεί σε λειτουργία ή/και κατασκευάζονται σε 64 σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνολικού κόστους περίπου 7,2 δισ. ευρώ.

Στο στάδιο σχεδιασμού/μελετών βρίσκονται συνολικά 37 χιλιόμετρα γραμμών με 26 σταθμούς, ενώ 32 χιλιόμετρα γραμμών δικτύου τραμ βρίσκονται σε λειτουργία ή σε στάδιο κατασκευής.

Στο στάδιο του σχεδιασμού/μελετών βρίσκονται ακόμη εννέα χιλιόμετρα γραμμής, ενώ το συνολικό κόστος αντιστοιχεί στα 600 εκατ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This